Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ÎPS Andrei Andreicuţ: “Oriunde în lume se găseşte chiar numai un singur român, sărbătoarea are importanţă”

Publicat

Oficialităţile din Alba au participat, miercuri, la un Te Deum oficiat de un sobor de preoţi, condus de Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, ÎPS Andrei Andreicuţ, pe scena amplasată în faţa Catedralei Reîntregirii Neamului.

Câteva sute de credincioşi au participat la slujba religioasă, în ciuda ploii, de care s-au adăpostit sub umbrele sau în coridoarele Catedralei. ÎPS Andrei Andreicuţ a spus mulţimii, la sfârşitul slujbei, că oriunde în lume se găseşte un român, sărbătoarea Zilei Naţionale are importanţă. „Lumea merge înainte şi mentalităţile se schimbă. Lucruri la care părinţii şi bunicii noştri ţineau cu sfinţenie, nouă ni se par banale sau fără valoare. Şi totuşi sunt realităţi a căror importanţă este veşnică: întâi de toate, persoana lui Hristos! Cu toate necazurile şi greutăţile ce trec peste noi, cu toată sărăcia ce-i determină pe mulţi români să plece la muncă în străinătate, valoarea inefabilă a Patriei rămâne; aceasta, chiar dacă pentru cei lipsiţi de educaţie spirituală cuvântul <patrie> e o vorbă goală, iar singura realitate care contează sunt doar bunurile materiale şi banii.
Patria noastră, România, astăzi îşi serbează Ziua Naţională. Oriunde în lume se găseşte chiar numai un singur român, sărbătoarea are importanţă; dar aici, la Alba Iulia, unde s-a născut România Mare, farmecul sărbătorii e unic”, a arătat ÎPS Andrei Andreicuţ, la Te Deum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax