Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Personajele istorice de la Muzeul Unirii, la plimbare cu autobuzul STP prin Cetatea Alba Carolina

Publicat

YouTube video

Personajele istorice înviate an de an de Muzeul Unirii din Alba Iulia au părăsit, joi,  incinta instituției de cultură pentru a face o plimbae prin oraș. Primul primar Camil Velican, Avram Iancu, omul preistoric, cavalerul medieval, dacul și romanul sunt doar câțiva dintre pasagerii autobuzului etajat al STP pe care albaiulienii i-au putut întâlni în deplasările lor cu mijloacele de transport în comun.

Personajele și-au început incusiunea prin Cetate în stația STP din fața Spitalului Județean Alba, la ora 13.30, și a continuat, prin gară, pe toată ruta autobuzelor, spre bucuria albaiulienilor care au fost încântați de întâlnirea cu cei care au scris istoria acestor meleaguri.

Plimbarea de joi a reprezentat un preambul al evenimentului ce va avea loc sâmbătă la Muzeul Unirii, în Nopatea în care istoria va prinde viață iar porțile instituției de cutură vor fi deschise până miezul nopții. Consultați programul complet de la Noapte Muzeului.

FOTO-VIDEO: Cosmin NISTOR

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax