Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lansare în cadrul Festivalului „Strugurele de aur” de la Alba Iulia: ”La omu’ cu suflet bun”, noul album semnat Nicolae Furdui-Iancu

Publicat

Nicolae Furdui-Iancu se pregătește de o nouă lansare. Este vorba de cel de-al VII-lea album lansat de indrăgitul interpret de muzică populară, intitulat „La omu cu suflet bun”, ce cuprinde 22 de piese, culese din Țara Moților, dar și șase prelucrări ale lui Dumitru Dobrîcan.

Artistul a recunoscut că nu a grăbit acest album și că la el a lucrat în ultimii ani, iar cele 22 de piese au fost bine alese de interpret. ”Joi seară voi avea o oră la dispoziție, alături de orchestra, <Jidvei> România. Sper ca publicul să aprecieze noul album”, a declarat Nicolae Furdui-Iancu, înaintea lansării celui de al VII-lea album al carierei.

Fondul instrumental pentru acestui album este asigurat de Orchestra ”Jidvei” România, condusă de dirijorul Stelian Stoica și de grupul instrumental folcloric ”Crai Nou”, condus de Alexandru Borca. ”Dacă Nicolae Furdui Iancu a ales Orchestra <Jidvei> România pentru realizarea albumului de față, înseamnă că și-a dorit ceva grandios, într-o manieră și într-o formă cu totul deosebite: Stilul său interpretativ inconfundabil este dublat, de această dată, de o susținere amplă de paletă orchestrală și de un acompaniament pe măsură”, a spus Dirijorul Orchestrei ”Jidvei” România, Stelian Stoica.

Artistul are și el motivația lui pentru care a ales  să colaboreze atât cu orchestra condusă de Stelian Stoica, cât și cu grupul folcloric condus de Alexandru Borca. ”Am vrut să fie altceva și din punct de vedere orchestral, dar și din punct de vedere al textului”, susține artistul.

Coperta albumului este sub forma unei broșuri, prefațate de o fotografie cu interpretul într-o încăpere specifică zonei Poiana Sohodolului, iar în interiorul acesteia pot fi găsite mesajele unor nume cum ar fi cel al dirijorului Stelian Stoica, Mărioara Murărescu, dar și al textierei Jeni Voina.

Albumul va fi lansat joi seara, în cadrul Festivalului „Strugurele de Aur”, ce se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatului din Alba Iulia, la  finalul recitalurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax