Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lansarea CD-ului „Cuvinte de Pateric (I). Cele mai frumoase cuvinte duhovniceşti de la Radio Reîntregirea”

Publicat

Duminică 18 decembrie 2011, la Alba Iulia, în cadrul concertului de colinde organizat de Radio Reîntregirea a fost cuprinsă şi lansarea ultimului CD audio editat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia.

Acest CD audio cuprinde o selecţie de cuvinte duhovniceşti rostite de părinţi duhovniceşti, maici, profesori sau artişti, invitaţi la Radio Reîntregirea în cei 10 ani de la înfiinţarea, în 2001, a postului de radio ortodox, patronat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia.

CD-ul a fost realizat de Părintele Sabin Vodă: „Am numit acest CD Cuvinte de Pateric pentru că, asemenea cărţilor care poartă acest nume şi care cuprind apoftegme sau sentinţe duhovniceşti ale părinţilor din pustia Egiptului, din Muntele Athos, aici veţi putea găsi maxime duhovniceşti de o mare profunzime, inspirate de Duhul Sfânt. Am selectat 14 personalităţi ale vieţii duhovniceşti din România, care au fost la Radio Reîntregirea din Alba Iulia sau ale căror înregistrări au fost difuzate la postul nostru de radio, lista putând continua oricând, cu mulţi alţii, la fel de mari şi importanţi.  Acesta este primul CD cu cuvinte de Pateric, pe viitor vom edita şi alte cuvinte duhovniceşti ale altor părinţi sau oameni de cultură din ţară.”

CD-ul „Cuvinte de Pateric” are 78 de minute şi îi puteţi asculta pe Părintele Rafail Noica, Părintele Teofil Părăian, Maica Siluana Vlad,  Părintele Ilie Cleopa,  Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Arhidiacon Ioan Ică jr., Părintele Dionisie Ignat – Chilia Colciu, Athos, Părintele Melhisedec, stareţul Mănăstirii Lupşa, Părintele Savatie Baştovoi, Virgiliu Gheorghe, Părintele Vasile Gavrilă, Mihaela Palade, Paul Gherasim şi Părintele Dionisie Ignat – Albac.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax