Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mănăstirea Oașa găzduiește o tabără studențească naţională pentru 200 de tineri

Publicat

Mănăstirea Oașa găzduiește cea de-a 17-a ediție a Taberei Naționale Studențești ”Părintele Teofil Părăian”, în perioada 19-28 iulie și 20-27 septembrie. Organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filialele Oradea și Timișoara, tabăra dispune de 200 de locuri , câte 100 pentru fiecare etapă și este una dintre cele mai longevive tabere adresate studenților. Timp de 14 ani, tabăra duhovnicească a avut drept conferentiar pe Părintele Teofil Părăian, iar de 3 ani această tradiție este continuată de ucenicii săi.

Tabăra duhovnicească „Părintele Teofil Părăian” îşi propune să ofere studenţilor prilejul potrivit pentru a afla răspuns la unele dintre întrebările lor, aducând în faţa lor modele de viaţă, şansa de a se cunoaşte mai bine, de a deveni mai buni şi mai puternici, de a lega prietenii îndelungate, autentice şi să descopere bucuria şi ajutorul rugăciunii.  În cadrul taberei, studenţii vor participa la slujbele mănăstirii, la conferinţe şi documentare religioase şi culturale, discuţii cu tinerii şi drumeţii pe munte (Parâng şi Retezat). Tinerii vor primi costume populare cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie şi a hramului mănăstirii, iar, nu în ultimul rând, vor putea lua parte la treburile zilnice din mănăstire. De asemenea, vor avea loc repetiţii de muzică pentru sărbătoarea hramului, tinerii având ocazia să înveţe cântece bisericeşti din slujba Sfântului Mare Mucenic Pantelimon şi a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan, alături de cântece patriotice şi tradiţionale româneşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax