Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meserii „reactivate”: Pantofarii şi croitorii din Alba câștigă de pe urma crizei

Publicat

Unele meserii care, în urmă cu doi ani, erau aproape de dispariţie au început să “înflorească”, odată cu declanşarea crizei economice. Pantofarii, care riscau să tragă obloanele atelierelor din lipsă de clienţi, acum au ajuns să primească tot mai multe comenzi. La fel şi croitorii, care cârpesc hainele vechi ca să mai “ţină” un sezon.

Atunci când vine vorba de lista de cumpărături, mulți albaiulieni sunt nevoiţi să îşi aleagă cu atenţie priorităţile. O mare parte dintre aceștia nu mai au un loc de muncă sau un salariu decent și astfel grija lor zilnică este supraviețuirea. Dacă la alimente nu pot renunța, hainele și încălțămintea  sunt primele tăiate de pe listă. Astfel, în loc să cumpere pantofi noi, mulți preferă să-i repare. Așa se întâmplă și când vine vorba de haine. Dacă mai demult doamnele apelau la croitori pentru a-şi face o garderobă nouă, acum doar o întrețin și fac retușuri la ceea ce au în dulap.

Până nu demult, pantofarii și croitorii intenţionau să-și închidă micile ateliere, din lipsa comenzilor. Acum, abia mai fac față cererilor numeroase.

”Am o nuntă și trebuie să-mi pun flecuri noi la pantofi. Bani de alții nu am, așa că mă descurc cum pot. Prefer să dau 10 lei pentru această operațiune, decât să iau o altă pereche cu 100 de lei”, ne-a povestit o doamnă în vârstă de 35 de ani.

”Avem mai mulți clienți, de când s-a instalat criza. Lumea vine pentru reparații, pentru că este mai ieftin și mult mai ușor decât să cumperi altceva nou. Am de lucru pe tot parcursul zilei, dar se poate și mai bine”, a declarat un pantofar care deține un mic atelier de reparații pe str. Gladiolelor din cartierul Cetate, în Alba Iulia.

Și când vine vorba de croitori, lucrurile stau la fel. Aceștia au comenzi multe și abia reușesc să le îndeplinească la timp. „Abia am găsit o croitorie liberă, ca să-mi modifice două rochii. Le-am cumpărat de pe internet, pentru că erau mai ieftine și, când colo, nu mi-au fost bune. Acum trebuie să le modific, nu pot să le arunc, mai ales că de când este sărăcia, asta nu ne mai permitem nimic”, a declarat Lavinia M. din Alba Iulia.

Vă prezentăm, mai jos, câteva exemple de ateliere pentru reparaţii pantofi şi croitorie din Alba Iulia:

Reparaţii ăncălţăminte:

„Alba Prestcom” SRL – Bulevardul Revoluției nr.5 B

„Promt Activ” SRL – str. Zorilor FN – centru  (zona piață)

Atelier, strada Gladiolelor, Bl. G4

Atelier, str. Toporaşilor nr. 10

Croitorie:

Ateliere – Bulevardul Transilvaniei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. BOGDAN PETRONELA

    vineri, 27.09.2013 at 16:16

    Buna ziua ,
    Va rog sa imi spuneti unde aveti mai exact croitoria in Alba Iulia ,sunt interesata de serviciile dvs.
    Va multumesc pentru intelegere ,

    • Valentin

      sâmbătă, 28.09.2013 at 16:50

      Unde a fost fostul teren de rugby, in drum spre schit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax