Connect with us
Publicitate

POLITICA

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, despre Crin Antonescu: “Se manifestă cu nervozitate faţă de intelectualii publici de dreapta”

Publicat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut demisia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru declaraţia sa conform căreia votul prin corespondenţă va aduce un milion de voturi pentru PDL, considerând că asta înseamnă că se vor frauda alegerile. Despre acest aspect, Teodor Baconschi, prezent la Alba Iulia, marţi, în cadrul forumului privind strategia de dezvoltare a zonei Dunării, a declarat că liberalul Crin Antonescu se manifestă cu nervozitate faţă de intelectualii publici de dreapta.

“Este viaţa politică ipocrită din România. Domnul Crin Antonescu este un adversar notoriu al Legii votul prin corespondenţă şi chiar al românilor din diaspora care au dreptul de a vota, nu demult chiar a declarat că nu crede că au dreptul de a vota decât românii care plătesc taxe în România, restul cetăţenilor sunt de categoria B.

Cu intelectualii publici de dreapta are o stare de spirit proastă, o dispoziţie nervoasă care sper să nu ne molipsească”, a declarat Baconschi.

Acesta a precizat că declaraţia sa nu a fost înţeleasă de Crin Antonescu. “Era vorba despre o declaraţie în care fixam un obiectiv politic. Orice partid politic există pentru a-şi convinge un electorat cât mai larg să-l voteze şi nu are nicio treabă cu legea prin corespondenţă, acest proiect este beton, au fost luat în calcul şi minimul de marjă de eroare. Şi, în fond, ce partid politic are astăzi calitatea profetică de a spune înainte ce vor vota românii din ţară şi din afara ei”, a mai spus acesta.

Teodor Baconschi a spus, în discursul de duminică, la alegerile de conducere a PDL, că: „Sunt convins că proiectul legii votului prin corespondenţă îi va face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi. Este un obiectiv pe care îl putem atinge dacă vom reuşi să dăm acest necesar semnal de înnoire”.

Declaraţia a generat reacţia liderului liberal Crin Antonescu. Acesta a solicitat, în numele PNL şi USL, premierului Emil Boc, destituirea lui Teodor Baconschi din funcţia din Guvern, motivând că „un ministru nu poate face aşa ceva” şi că „a afirmat public că proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenţă e gândit şi se urmăreşte a fi adoptat ca un instrument pentru a procura fraudulos voturi pentru PDL”. În acelaşi timp, reprezentanţii USL adună semnături pentru depunerea unei moţiuni simple în Parlament împotriva ministrului şi înfiinţarea unei comisii de anchetă pe subiectul declaraţiilor acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax