Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări legislative. Pistoalele cu gaze sau aer comprimat pot fi deținute numai pe baza unui permis de port-armă

Publicat

Noi modificări legislative privind regimul armelor și munițiilor au fost făcute publice de către autorităţi. Pistoalele de autoapărare cu gaze şi cele cu aer comprimat au fost introduse în categoria armelor neletale supuse autorizării. Astfel, cei care dețin astfel de arme au la dispoziție 6 luni pentru a se prezenta cu acestea pentru obţinerea permisului.

În categoria arme neletale supuse autorizării intră cele cu bile de cauciuc, cele cu aer comprimat sau cele cu gaze. Reglementările au fost publicate în Legea 117/2011, prin care se aduc noi  modificări Legii 295/2004 privind regimul armelor și al muniţiilor.

Pentru toate categoriile de arme neletale supuse autorizării s-au  stabilit şi alte condiţii privind procurarea şi deţinerea acestora. Acestea sunt similare celor aplicabile armelor letale și se referă la: lipsa calităţii de învinuit sau inculpat în cauze penale pentru anumite fapte săvârşite cu intenţie, lipsa pericolului la adresa ordinii publice, siguranţei naţionale, vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor; inexistenta unei situaţii de anulare, în ultimii 2 ani, a dreptului de procurare, deţinere sau, după caz, port si folosire a armelor letale sau neletale supuse autorizării.

Luând în considerare pericolul social pe care îl reprezintă fiecare din categoriile de arme existente, a fost modificată  și încadrarea acestora, astfel:

categoria A – arme si muniţii interzise;

– categoria B – arme si muniţii letale supuse autorizării;

– categoria C – arme si muniţii neletale supuse autorizării: alături de armele de autoapărare cu bilă de cauciuc şi de cele cu aer comprimat, au fost introduse armele cu gaze; de asemenea, au fost introduse armele cu aer comprimat;

– categoria D – arme si muniţii neletale supuse notificării, din care au fost scoase dispozitivele de asomare și cele industriale, precum şi arcurile (care s-au introdus în categoria E);

– categoria E – alte categorii de arme, în care au fost introduse armele şi dispozitivele neletale, inclusiv a celor de tip air-soft sau paint-ball.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. stamate nicolae eugeniu

    luni, 17.10.2011 at 16:50

    Mare porcarie! Cum este posibil sa se ceara ca un amarat de pistil cu gaze care nu sperie nici un caine ,sa fie tinut in cutie speciala pe care trebuie sa dai 290 lei!? Mizerabili. In alte tari (mai sigure decat la noi ) poti sa-ti iei pistol real foarte simplu .DE CE?Le este frica la cei ce conduc de o noua si adevarata revolta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax