Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Mugurii Crucii Roșii”: Micuții preșcolari, instruiți despre sănătate și prim ajutor

Publicat

Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Grădiniţa cu Program Normal Nr. 4 Sebeş şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Sebeş, reprezentate de educatoarele Felicia Plitea și Cornelia Martin, a organizat în data de 23 mai 2012, începând cu orele 10.30, concursul pentru sănătate şi prim ajutor „Mugurii Crucii Roşii”.

Concursul se adresează copiilor preşcolari, în scopul formării deprinderilor de igienă personală şi însușirii cunoștințelor privind educația pentru sănătate.

Anul acesta au participat 31 de copii, din cadrul a 8 grădiniţe din zona Sebeş, după cum urmează: Grădinița cu Program Normal nr. 4 Sebeș, Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Sebeș, Grădinița nr. 8 Sebeș, Grădinița nr. 2 Sebeș, Grădinița nr. 3 Sebeș, Grădinița nr. 6 Sebeș, Grădinița Lancrăm și Grădinița Sebeșel.

Educaţia pentru sănătate reprezintă un obiectiv de bază al Crucii Roşii, alineatul b al Art.11, extras din Legea 139 din 29 decembrie 1995 desemnează ca principală atribuţie a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România contribuţia la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor şi la alinarea suferinţelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivităţii.

În cadrul concursului, copiii au parcurs cele trei probe: prima probă a constat în a răspunde la întrebările adresate cu conţinut de igienă personală şi noţiuni de sănătate, proba a doua a fost de recitare de poezii, cântece, ghicitori, concursul încheindu-se cu proba de realizare a unor fişe didactice.

Echipajele celor opt grădiniţe au dat dovadă de implicare, pricepere şi dăruire în cadrul acestui concurs. Toţi copiii au primit diplome şi premii, constând în articole igienico-sanitare, asigurate de către Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Organizatorii Concursului „Mugurii Crucii Roşii” mulţumesc pe această cale cadrelor didactice care au pregătit echipajele cu responsabilitate şi devotament și copiilor pentru dăruire și implicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax