Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nemulțumiți de respingerea reclamațiilor, liberalii din Alba boicotează depunerea de contestaţii la Biroul Electoral Judeţean

Publicat

Reprezentanţii PNL Alba, vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Florin Roman şi secretarul general al acesteia, Dan Simedru au organizat, duminică, o conferinţă de presă, în care susţin că liberalii vor boicota depunerea de noi contestaţii la Biroul Electoral Judeţean Alba, din cauza „gravelor încălcări ale legii electorale, contestate la BEJ Alba, de către reprezentanţii USL şi respinse pe bandă rulantă, pe motive care nu ţin de spiritul legii”.

Potrivit liberalilor, „din arbitru al luptei electorale, BEJ Alba se poziţionează în mod regretabil de partea unui competitor, ceea ce nu este nici corect şi nici imparţial”. Astfel, boicotarea depunerilor de contestaţii de către reprezentanţii PNL Alba este considerată de către aceştia o măsură necesară, amintind că în mai multe localităţi (Doştat, Mogoş, Sohodol, Poşaga), primari PNL sau PSD au trecut la PDL şi candidează din partea acestui partid, fără să fie excluşi din partidele amintite.

Liberalii din Alba reclamă nereguli înaintea alegerilor locale

La Consiliul Local al comunei Rădeşti, liberalii semnalează cazul viceprimarului Alin Teodor Nicula,  ales consilier local, pe listele PDL. „În urma demiterii din funcţia de primar a dl. Lazăr Aurel, dl. Nicula Alin Teodor, în calitate de viceprimar, a fost împuternicit de prefectul judetului Alba să îndeplinească funcţia de primar.

La data de 28 martie 2012, dl. Nicula Alin Teodor şi-a dat demisia din funcţia de consilier local.

Astfel, în şedinţa din consiliul local al comunei Rădeşti din data de 28.03.2012, s-a luat act de demisia dl. Nicula Alin Teodor – din funcţia de consilier local.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe, a fost validat în funcţia de consilier local al comunei Rădeşti, fiind următorul pe lista consilierilor locali ai PDL – Rădeşti.

În această situaţie – respectiv demisia (care este un act unilateral de voinţă şi nu este supusă aprobării sau acceptului nimănui) – dl. viceprimar şi-a pierdut calitatea de consilier local, pe cea de viceprimar şi – în mod evident – dreptul de a exercita funcţia de primar al comunei Rădeşti.

Sfiidând orice normă de drept, dar şi a minimului bun simţ, prefectul judeţului Alba a formulat contestaţie înregistrată pe rolul Tribunalului Alba, în dosar nr. 3072/107/2012, având ca obiect <Anulare act emis de autorităţi publice locale>, cu termen la data de 23.05.2012.

În această situaţie, prefectul de Alba devine un unicat în istoria României în ultimii 22 de ani, contestând în instanţă dreptul unui consilier local ales pe listele unui partid (prefectul apolitic) şi menţinând în funcţie un consilier local al cărui mandat a încetat înainte de termen, conform art. 9 alin. 2 pct. a din Legea nr. 393/2004.”

În cazul situaţiei de la Râmeţ, liberalii precizează că „am formulat contestaţie – la Judecătoria Aiud, înregistrata sub nr. 1554/175/2012, împotriva a trei candidaţi înscrişi pe lista de consilieri locali ai PRM Râmeţ, care au avut înscris eronat datele de identitate, precum şi împotriva a trei candidaţi pentru consiliul local al comunei Râmeţ care nu au avut şi nu au domiciliul pe raza comunei Râmeţ.

Instanţa a admis în parte plângerea formulată de subscrisul PNL, în sensul că a dispus radierea de pe listele de consilieri locali a candidaţilor Florea Elena şi Bunea V. Dorin, înscrişi pe listele UNPR privind candidatura pentru funcţia de consilier local al comunei Râmeţ.”

La Horea, „pădurarul Oneţiu Nicolae, locul 2 pe lista consilierilor locali ai PDL şi finul deputatului Corneliu Olaru şantajează şi ameninţă cu neprimirea cotei de lemne pe Todea Nicuşor (PSD), Dumitru Marius şi Mateş Ispas (PNL), pentru ca aceştia să îşi retragă candidaturile de pe listele USL, ceea ce se şi întâmplă. Miza: retragerea de pe liste înseamnă liste incomplete şi deci probabilitate foarte mare de a nu avea reprezentanţi în secţiile de votare, ceea ce înseamnă premeditarea tentativei de fraudare.”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii PNL Alba.

La Avram Iancu, „doamna Monica Lazăr a fost desemnată, conform Procesului Verbal încheiat la data de 13.04.2012 de Tribunalul Alba, în urma tragerii la sorţi, ca locţiitor al preşedintelui Biroului Electoral al Circumscripţiei Avram Iancu, jud. Alba.

În cursul zilei de 2 mai a.c., între orele 14.00-16.00, la sediul Primăriei Avram Iancu a avut loc o şedinţă  de partid a PDL Avram Iancu, la care au participat primarul în funcţie şi candidatul PDL la funcţia de primar, consillieri locali PDL şi membri de partid.

Şedinţa PDL a fost întreruptă de consilierul local Aurel Ciama, candidatul USL la Primăria Avram Iancu, care avea treabă la primărie. Dânsul confirmă că la şedinţa PDL, aflată în plină desfăşurare, participa şi doamna Monica Lazăr, locţiitor al preşedintelui Biroului de Circumscripţie Avram Iancu şi contabil al Primăriei Avram Iancu.

Ca urmare a celor prezentate mai sus, menţionăm că persoana respectivă vine în contradicţie clară cu prevederile art. 24, alin. 7, din Legea 67/2004 republicată, întrucât a participat la o şedinţă de partid. Deşi a fost desemnată locţiitor al preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Avram Iancu, semnând pe proprie răspundere că nu este membru al unui partid politic, doamna Monica Lazăr a participat la întrunirea PDL.

PNL a solicitat BEJ,  ca urmare a acestor fapte deosebit de grave, care pot afecta credibilitatea, dar şi legalitatea alegerilor locale în comuna Avram Iancu, jud. Alba, să dispună:

Înlăturarea acestei persoane de pe funcţia de locţiitor al Biroului Electoral al Circumscripţiei Avram Iancu, jud. Alba, dobândită în urma tragerii la sorţi consemnată în Procesul Verbal încheiat la data de 13.04.2012 a Tribunalului Alba. Solicitarea a fost respinsă ca fiind tardivă.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. geta

    luni, 07.05.2012 at 08:39

    nu-i chiar asa. dar, florinel atat pricepe.

  2. km0

    joi, 10.05.2012 at 10:15

    Defapt este chiar asa….toata lumea face ce vrea la noi in judet..cel putin PDListii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax