Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de intervenții ISU Alba, în creștere. Cele mai multe solicitări sunt înregistrate la SMURD

Publicat

pompier

Numărul intervenţiilor în care au acţionat echipajele de pompieri ale ISU Alba a crescut cu peste 82% faţă de perioada primului semestru din 2010, înregistrând în medie 9 solicitări pe zi. Faţă de anul trecut, s-au înmulţit cazurile de incendii şi de acordare a primului ajutor SMURD, în accidente.

În primele şase luni ale anului 2011, SMURD a intervenit în 1.234 de cazuri, faţă de perioada similară din 2010, când au fost înregistrate 677 intervenţii. Dintre acestea, cele mai multe, respectiv 1.156 au fost solicitări pentru urgențe medicale.

Și numărul incendiilor a crescut în primul semestru din acest an, fiind necesare 108 intervenții ale pompierilor, față de anul trecut, când au fost întregistrate 80 de incendii. Cauzele principale ale acestor evenimente sunt: focul deschis (21), instalațiile electrice defecte sau improvizate (24), coșuri de fum defecte sau necurățate (13)  și fumatul (8). Au fost semnalate creşteri de incidente şi prin provocarea intenţionată a incendiilor, cu patru mai multe faţă de anul trecut.

În ceea ce privește arderile necontrolate, acestea s-au dublat față de anul trecut, în aceeași perioadă de referinţă. Dacă pe primul semestru din 2010 au fost 65 de astfel de cazuri, anul acesta pompierii au intervenit la 157 de incendii. Cele mai multe au avut ca sursă probabilă de aprindere focul în aer liber, incidenţă ce a crescut cu 200%, de la 14 în anul 2010 la 42 în anul 2011. În majoritatea cazurilor vorbim despre  aprinderea miriştilor, dar şi despre situaţii în care focurile aprinse în gospodăriile cetăţenilor au scăpat de sub control.

În prima parte a anului 2011 au fost mai rare, în schimb, cazurile de inundaţii: doar 18, faţă de cele 88 de anul trecut. De asemenea a scăzut și alarmarea falsă, de la 25 de astfel de apeluri la 18, atât în intervenția pompierilor cât și a echipajelor SMURD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax