Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 400 de funcționari publici au urmat cursuri de perfecționare, printr-un proiect al ADR Centru

Publicat

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a finalizat proiectul „Creșterea capacității personalului din administrația publică locală și județeană de a furniza servicii publice de calitate și de a contribui la dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru”. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013 și implementat în Regiunea Centru în perioada 2011-2012. Proiectul s-a încheiat, printr-o conferință, joi, 12 iulie 2012.

Proiectul „Creșterea capacității personalului din administrația publică locală și județeană de a furniza servicii publice de calitate și de a contribui la dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru”, implementat de ADR Centru, împreună cu Consiliul Județean Alba, a urmărit dezvoltarea competențelor și creșterea performanțelor personalului din cadrul administrației publice locale și județene, în ceea ce privește elaborarea de planuri, strategii și programe de dezvoltare, scrierea de proiecte, managementul ciclului de proiect și achiziții publice.

Activitățile principale ale proiectului au constat în furnizarea a 18 sesiuni de instruire și perfecționare în cele 6 județe ale Regiunii Centru, în ocupațiile: manager de proiect, expert achiziții publice, director de program. Cursurile au fost susținute de personalul specializat al ADR Centru.

Aplicația a avut ca beneficiari direcți 401 de funcționari publici (mai mulți decât cei prevăzuți, 360) și personal contractual din administrația publică locală și județeană din Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu). Dintre aceștia, 385 au primit certificate de absolvire a cursurilor în domeniile menționate, atestate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

„Pentru ADR Centru, acest proiect a reprezentat atât o provocare, fiind primul de acest gen al Agenției, cât și un răspuns la nevoia de perfecționare continuă a administrației publice din Regiunea Centru. Domeniile în care au fost furnizate aceste cursuri de formare (manager proiect, expert achiziții publice și director de program), nu au fost alese în mod întâmplător. Dorința noastră a fost aceea de a dezvolta competențele regionale necesare concepției și implementării de proiecte viabile care să conducă la un grad ridicat de absorbție atât în această perioadă, cât și în următoarea perioadă de programare a fondurilor europene. Faptul că indicatorii asumați inițial au fost depășiți în mod pozitiv nu poate fi decât un lucru îmbucurător pentru regiunea  noastră”, a declarat Simion Crețu, directorul ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax