Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Programul „Rabla” pentru tractoare și mașini agricole începe din 25 august

Publicat

Proprietarii de tractoare sau mașini agricole autopropulsate care înlocuiesc un vehicul vechi cu unul nou vor beneficia de o primă de casare de până la 17.000 de lei, adică aproximativ 4.000 euro, potrivit unui act normativ publicat marți în Monitorul Oficial. Prima de casare nu va putea depăși, însă, 40% din prețul de achiziție fără TVA al noului vehicul.

Ordinul Ministerului Mediului și Pădurilor nr. 1.995/2011 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate a fost publicat în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 577, din 16 august 2011.

Potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor, din 25 august va începe programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, care se va desfăşura în două etape.

În prima etapă, Administraţia Fondului pentru Mediu va organiza, în perioada 25 august – 5 septembrie 2011, sesiunea de înscriere în vederea validării producătorilor de utilaje agricole. Etapa a doua va începe din 12 septembrie şi va dura până pe 10 noiembrie 2011, perioadă în care proprietarii de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se vor putea înscrie pentru Rabla. Valoarea Programului pentru 2011 este 51.608.000 lei, cuantumul primei de casare fiind de maximum 17.000 lei. Această sumă nu trebuie să depăşească 40% din preţul de achiziţie (fără TVA) al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi. Pentru a fi eligibili, agricultorii (persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice române) trebuie să deţină în proprietate tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate, înmatriculate sau înregistrate pe numele lor.

Programul „Rabla” pentru tractoare şi maşini agricole vizează atingerea unor obiective de protecţie a mediului de interes general: diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, cauzate de emisiile de gaze de eşapament de la tractoarele şi maşinile agricole autopropulsate uzate. Un alt obiectiv al Programului este diminuarea efectelor poluării solului şi a apei, cauzate de scurgerile de substanţe periculoase de la tractoarele şi maşinile agricole autopropulsate uzate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax