Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect al Consiliului Judeţean şi al ISJ Alba: Competiţie între unităţile de învăţământ din judeţ, prin “Şcoala de nota 10”

Publicat

Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba au prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, noul proiect numit “Şcoala de nota 10”. Acesta reprezintă un proiect educaţional ce are ca scop stimularea calităţii şi a imaginii în educaţie şi se desfăşoară sub forma unei competiţii care promovează civismul, voluntariatul şi calitatea în educaţie.

În cadrul proiectului vor fi implicate toate unităţile de învăţământ din judeţul Alba, atât din mediul rural, cât şi cel urban. Astfel, fiecare dintre acestea va fi evaluată pe baza unei fişe în care vor fi cuprinse date despre elevi şi cadrele didactice şi despre managementul realizat în unitatea respectivă.

Evaluarea unităţilor de învăţământ se va baza pe criteriile generale ale competiţiei, anume: procentajul de cuprindere în grupa pregătitoare a preşcolarilor, rezultatele obţinute la examenele naţionale, rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare şi alte concursuri asimilabile, precum şi la concursurile educative, implicarea în proiecte descentralizate şi cu finanţare europeană, rezultatele obţinute la concursurile iniţiate şi organizate de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Învăţământ Alba şi distincţiile sau diplomele obţinute de şcoli sau cadre didactice pentru performanţă în educaţie. Nu vor fi însă luate în considerare concursurile şcolare la care se solicită taxă de participare.

Structurarea competiţiei se va realiza pe baza a trei nivele: preşcolar, clasele I-VIII şi clasele IX-XII, iar premiile vor fi acordate câştigătorilor din categoriile:  unităţi de învăţământ, cadre didactice şi elevi, bugetul alocat acestori premii fiind de 200.000 de lei. Astfel, la nivelul fiecărei şcoli, vor exista portofolii cu rezultatele obţinute, atât ale profesorilor cât şi ale elevilor, dar şi ale întregii şcoli, iar pe baza acestora, o echipă a CJ Alba va verifica datele şi va vizita unităţile cu cele mai bune rezultate, pentru a se asigura că datele sunt corecte. La final, se va realiza o ierarhizare a punctelor obţinute în cadrul competiţiei, care va evidenţia nivelul fiecărei şcoli, care sunt cele mai bune şi care au nevoie de ajutor pentru a oferi o educaţie de calitate.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a spus că este cel mai mare proiect judeţean educaţional de până acum, iar ideile centrale care au stat la baza proiectului au fost stimularea calităţii în educaţie şi prezentarea unei imagini clare şi documentate despre capacitatea educaţională a fiecărei unităţi de învăţământ. De asemenea, acesta consideră că “îi va ajuta foarte mult pe elevi şi pe părinţi în alegerea şcolii şi a carierei.”

Proiectul se va finaliza în iunie 2012, iar rezultatele competiţiei şi totodată ierarhizarea obţinută în urma acesteia, vor fi disponibile publicului prin intermediul unui site dedicat proiectului.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax