Connect with us
Publicitate

POLITICA

PSD Alba se opune vânzării companiei „Cupru Min”

Publicat

PSD Alba se opune vânzării unor companii care în acest moment se află pe profit. În ceea ce priveşte judeţul Alba, este vorba despre „Cupru Min” Abrud.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a afirmat faptul că „actuala putere începe să privatizeze resursele strategice ale României. Dacă, iniţial, se dorea vânzarea unor pachete minoritare la companiile de stat şi aducerea unui management privat, acum se merge direct pe ideea privatizării. Aşa cum doresc să privatizeze spitalele, sistemul de siguranţă publică şi alte servicii sociale, la fel procedează şi în cazul companiilor de stat.”

Cu referire la judeţul Alba, Dîrzu a declarat că firma “Cupru Min”, care deţine drepturile pentru exploatarea celui mai mare zăcământ de cupru din România, de la Roşia Poieni, a avut în prima jumătate a anului cel mai bun semestru din ultimii ani, raportând un câştig brut de 26 milioane lei (6,1 milioane euro), după ce vânzările au urcat la 75 milioane lei (17,6 milioane euro), potrivit reprezentanţilor companiei. Anul trecut, firma a încheiat cu un câştig brut de 36 milioane lei (8,5 milioane euro) şi o cifră de afaceri de 130 milioane lei (30,6 milioane euro), a precizat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Date fiind aceată situaţie, reprezentanţii PSD Alba nu consideră oportună vânzarea companiei.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax