Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pușca semiautomată cu care s-a tras asupra Casei Albe provine de la fabrica de arme din Cugir

Publicat

Focurile de armă trase vineri seara asupra Casei Albe provin de la o  puşcă semiautomată, care ar fi fost fabricată în România, potrivit Washington Post. Este vorba despre varianta românească  a celebrului Kalashnikov AK 47, fabricată la Cugir, modelul fiind denumit  WASR-10, ce are calibrul de 7.62 mm şi este modificat cu componente americane.

În incinta Casei Albe au fost auzite, vineri, în jurul orelor 21.00, o serie de focuri de armă. La scurt timp, poliţia a identificat în apropiere o maşină aparţinând lui Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, în vârstă de 21 de ani, originar din Idaho. În interiorul maşinii a fost depistată arma cu care a fost iniţiat atentatul asupra preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Agresorul a fost localizat de poliţie ca fiind clientul unui hotel din oraşul Indiana şi a fost arestat, fără să opună rezistenţă.

Pistolul semiautomat este exportat de Fabrica din Cugir, ca armă de vânătoare pentru piaţa civilă din SUA. O astfel de armă semiautomată a fost folosită de traficanţii de droguri din Mexic într-un atac soldat cu uciderea unui agent federal al SUA în 15 februarie 2011.

Exportul de arme de la Cugir spre SUA a crescut exponenţial în ultimii ani, de la 37.239 de bucăţi în anul 2004, la peste 82.000, în 2009. Fabrica de arme de la Cugir are un contract de 9 milione de dolari până în 2012, prin care exportă arme în SUA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax