Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Rectificare bugetară. Vezi ce ministere primesc cei mai mulți bani

Publicat

Bugetele mai multor ministere vor fi suplimentate, în vederea finanțării acoperirii majorării de salarii cu 15% în segmentul de stat, proiectelor de investiții și pentru plata datoriilor acumulate de companiile de stat.  Ministerul Transporturilor, Agriculturii și Internelor sunt cele care primesc cei mai mulți bani în urma rectificării bugetare.

Ministerul Administrației și Internelor (MAI) va primi un buget mai mare pentru salarii, în timp ce în țară tot mai mulți angajați sunt disponibilizați. MAI primește 344 milioane de lei pentru fondul de salarii, chiar înainte de a disponibiliza 10.000 de angajați.

Ministerul Transporturilor va avea în plus 1,6 miliarde lei, din care 300 de milioane lei pentru construcţia de autostrăzi  şi 130 de milioane lei pentru majorarea capitalului social la Compania Națională de Căi Ferate. Și Ministerul Agriculturii va primi 910 milioane lei, o mare parte fiind pentru absorția de fonduri europene.

Ministerul Sănătății va primi 349,5 milioane de lei, pentru completarea bugetului de asigurări sociale de sănătate. De altfel, sistemul sanitar este următorul pe lista de priorităţi a Guvernului privind reforma şi reorganizarea. Modificarea legislaţiei va fi operată cel mai probabil în toamnă, cu prevederi noi în ceea ce priveşte asigurarea unui pachet de servicii medicale de bază, accesul mediului privat în domeniu şi restructurarea CNAS.

În ceea ce priveşte Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la rectificarea bugetară acesta va primi 300 de milioane de lei, pentru investiţiile în domeniul locuinţelor. Ministerul Apărării Naționale primește 240 de milioane lei, iar Ministerul Muncii 124 de milioane de lei, în timp ce Ministerul Economiei primește 140 de milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax