Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Se numără rezultatele: Centrele Comunitare Resursă din Alba, la 1 an de activități în folosul comunităților

Publicat

Consiliul Judeţean Alba, împreună cu partenerii proiectului “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, respectiv Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă şi Evaluare Competenţelor în Asistenţă Socială, Die Querdenker – Austria organizează, în perioada 26 – 28 iunie, o serie de evenimente menite să sublinieze activităţile desfăşurate în folosul comunităţilor de către Centrele Comunitare Resursă, pe parcursul unui an de la înfiinţarea acestora în cadrul proiectului.

Acest evenimente se vor desfăşura la sediul celor cinci centre comunitare resursă, după cum urmează:

Centrul Comunitar Resursă – AIUD, în data de: 26.06.2012, între orele 09,45 – 13,00

Centrul Comunitar Resursă – CUGIR, în data de: 27.06.2012, între orele 12,30 – 14,00

Centrul Comunitar Resursă – BLAJ, în data de: 27.06.2012, între orele 16,00 – 17,30

Centrul Comunitar Resursă – ABRUD, în data de: 28.06.2012, între orele 10,00 – 12,00

Centrul Comunitar Resursă – ZLATNA, în data de: 28.06.2012, între orele 12,45 – 15,15

Centrele Comunitare Resursă furnizează un set de servicii suport, informare şi formare, care vin în completarea serviciilor sociale publice şi private existente în cadrul comunităţilor, respectiv: servicii de consiliere vocaţională şi self-marketing, servicii de pregătire a competenţelor sociale şi profesionale, servicii Start-up – program de formare a competenţelor necesare dezvoltării şi administrării unei afaceri şi servicii/program de formare pentru o viaţă autodeterminată.

Prin intermediul acestor servicii suport, centrele contribuie la dezvoltarea socială, economică şi culturală a comunităţilor, dar şi la creşterea şanselor de acces pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile. Pe parcursul primului an de funcţionare a centrelor, experţii proiectului au creat un concept al serviciilor suport, care îmbină: nevoile beneficiarilor pentru dezvoltare personală şi profesională, nevoile pieţei forţei de muncă în comunităţile unde este implementat proiectul, precum şi cele mai recente tendinţe în domeniul ocupaţiilor şi al calificărilor.

Obiectivele centrelor înfiinţate în cadrul proiectului sunt: identificarea şi dezvoltarea oportunităţilor comunitare şi a resurselor personale; susţinerea persoanelor care se confruntă cu diferite limitări sociale, mentale, psihice sau fizice la accederea pe piaţa muncii; susţinerea experienţei pozitive de muncă şi îmbunătăţirea relaţiei dintre persoanele vulnerabile şi angajatori; susţinerea potenţialilor dezvoltatori de întreprinderi de economie socială; şi nu în ultimul rând promovarea conceptului şi a modelelor de economie socială.

Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” îşi propune promovarea unor modele funcţionale de economie socială, dezvoltarea unei reţele integrate de servicii sociale şi crearea de întreprinderi sociale funcţionale pentru a contribui în mod direct la îmbunătăţirea semnificativă a oportunităţilor de ocupare adaptate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile din regiunea Centru, precum şi să susţină iniţierea unor astfel de structuri în cadrul  regiunilor Nord-Vest, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov pe fondul promovării eficiente la nivel multiregional a conceptului de economie socială.

Acest proiect este finanţat din Fondul Social European.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax