Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatorul Pereş, reacție la acuzaţiile că tatăl său a fost șeful Securităţii Cluj: „Eu îl respect, aşa cum a fost el, securist şi cum este acum acuzat”

Publicat

Senatorul PDL Alexandru Pereş a vorbit în premieră la „Testul de sinceritate” de la Alba24 despre una dintre temele folosite frecvent de opozanţii săi politici pentru a-l ataca, respectiv despre faptul că tatăl său a ocupat înainte de 1989 funcţia de şef al Securităţii Cluj.

Alexandru Pereş a dezvăluit, răspunzând la întrebarea unui cititor Alba24, că tatăl său a ocupat timp de un an şi jumătate funcţia de comandant al Inspectoratului Judeţean al Securităţii Cluj.

„Este adevărat că tatăl meu a deţinut această funcţie timp de un an şi jumătate, din `72 până în `73 – comandant al Inspectoratului Judeţean al Securităţii(…) Ce să fac? Îmi duc crucea. Dacă e să căutăm printre taţi, veri, bunici, mulţi politicieni ar putea fi acuzaţi de diferite lucruri, nu neapărat de legionari sau de nu ştiu ce, dar eu zic să căutaţi puţin, nu vă dau nume, în zona liberală şi veţi găsi şi la doi foşti parlamentari nişte contacte”, a spus Pereş.

Provocat de moderatorul emisiunii să spună numele celor doi liberali, Pereş a afirmat că este vorba de fostul europarlamentar Tiberiu Bărbuleţiu şi de actualul deputat de Călăraşi Dan Motreanu, originar din judeţul Alba.

„E foarte clar, e Tiberiu Bărbuleţiu şi puteţi să căutaţi şi la Dan Motreanu. Am dat nume, deşi am zis că nu dau. Îmi cer scuze faţă de ei, dar nu ştiu dacă această anatemă de securist mi se poate impune mie. De la 23 de ani sunt în Alba, sunt inginer agronom, am lucrat în agricultura aşa cum a fost ea, socialistă, până în ‘91 şi am deţinut şi alte funcţii aici. Lumea mă cunoaşte foarte bine, e un oraş mititel şi frumos, lumea, la cei 60.000 de oameni câţi sunt probabil în municipiu, nu poate să te rateze să nu afle lucruri despre activitatea ta”, a mai spus Pereş.

El a adăugat că îşi poate aduce oricând dosarul de la CNAS care demonstrează că nu a colaborat cu organele Securităţii.

„Pot să vă aduc şi să vă pun pe masă dosarul de la CNSAS, pentru că s-au făcut acele verificări, despre necolaborarea mea cu organele de securitate. Sigur, este vorba de tatăl meu, eu îl respect, aşa cum a fost el, securist şi cum este acum acuzat, în schimb dezavuez această atitudine a unor falşi oameni politici de a căuta pe la Direcţia de Informaţii a Armatei, CNSAS sau prieteni, documente prin care să şantajeze ulterior şi să distrugă posibili adversari politici (…)Am dovezi, şi din alte puncte de vedere că asta a fost activitatea unuia dintre viitorii candidaţi pentru o funcţie de demnitate publică din Alba şi la momentul respectiv, sigur, o sa le punem pe masă”, a mai spus Pereş.

Senatorul Alexandru Pereş a dezvăluit ulterior în emisiune numele politicianului pe care îl acuză că a căutat documente la Direcţia de Informaţii a Armatei şi CNSAS pentru a se folosi de ele în lupta politică.

Află despre cine este vorba urmărind ultima emisiune „Testul de sinceritate” realizată de jurnalistul Dan Lungu la Alba24:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mircea

    vineri, 30.03.2012 at 14:11

    da pe cetatenii judetului si nu numai ,de cde nu-i respecti ,mai ales p[e cei care nu te-au votat…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax