Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sprijin pentru IMM-uri. Începe programul guvernamental „Cardul Kogălniceanu”

Publicat

Întreprinderile mici și mijlocii se vor putea înscrie online, din 9 septembrie, în progra­mul guvernamental ,,Cardul Kogălniceanu”, prin care vor beneficia de dobânda subv­en­ționată  și de garanții de stat la împrumuturi, conform declaraților făcute de premierul Emil Boc.

Înscrierea în program și solicitarea acordului de principiu pentru subvenţionarea dobânzii se fac online pe site-ul www.aippimm.ro, după care acestea sunt analizate și selectate în limita bugetului alocat programului, în ordinea înscrierii în acesta.

Demararea implementării programului se va face în termen de 10 zile lucrătoare de la data comunicării, pe site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri. În acest timp se vor desfășura campanii de informare cu privire la facilitățile acordate în cadrul programului.

Instituţiile de credit selectate în cadrul programului „Mihail Kogălniceanu pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii” sunt următoarele:

  • Alpha Bank
  • Banca Comercială Carpatica
  • Banca Transilvania
  • Bancpost
  • BRD Groupe Societe Generale
  • CEC Bank
  • Garanti Bank
  • OTP Bank România S.A.
  • Pro Credit Bank

Autoritățile estimează că numărul IMM-urilor care vor primi garanţii va ajunge la 10.000 până la finalul anului. Prin programul ,,Cardul Kogalniceanu”, statul va garanta în proporție de 80% credi­te­le accesate de IMM-uri și va subventiona cu până la 50% dobânzile acestora. Garanția statului nu va trece însă de 100.000 de lei, iar plafonul de subvenționare a dobânzii a fost stabilit la 125.000 de lei/an/beneficiar.

IMM-urile sunt eligibile cu mai multe condiții, cum ar fi să aibă minim 2 ani de funcționare, să nu fie în insolvență, să prezinte garanţii de 40%, să nu fie în dificultate conform directivelor UE și să nu fie în litigiu cu Ministerul Finanțelor.

Pentru anul 2011, Guvernul alocă 24 de milioane de lei pentru subvenționarea parțială a dobânzilor și 400 de milioane de lei pentru garanții de stat, în cadrul acestui program.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax