Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de inimi frânte la Roșia Montană: Autoritatea aeronautică nu l-a lăsat pe Dan Diaconescu să aterizeze din cauza vremii

Publicat

Aproximativ trei sute de persoane s-au strâns, miercuri, pe stadionul din Roșia Montană, unde președintele Partidului Poporului, Dan Diaconescu, anunțase că va ateriza cu elicopterul, în jurul orei 16.30. Prezenți la locul întâlnirii cu mult înainte de ora stabilită, admiratorii și prietenii acestuia l-au așteptat timp de aproape trei ore, ca să afle, cu dezamăgire, că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile zborului, autoritatea aeronautică l-a oprit pe Diaconescu în Sibiu, de unde nu i-a mai dat drumul să plece spre Apuseni. Cu toate acestea, organizatorii evenimentului au oferit mulțimii un spectacol de folclor autentic „din Țara Moților”, iar oamenii politici au profitat de ocazie pentru a-și împărtăși gândurile mărețe, optimiste și pline de încurajări, înainte de alegerile locale de duminică.

Reprezentanții Partidului Poporului Dan Diaconescu în județul Alba, președintele Cornel Comșa, alături de candidatul la președinția Consiliului Județean Alba, Ion Marincaș, candidatul la Primăria Alba Iulia, Dorin Șerdean, candidatul la Consiliul Local, Dorin Pocol și candidații la câteva primării din județ, împreună cu aproximativ 300 de admiratori din tot județul, echipați cu eșarfe mov și cu privirile scanând norii, așteptau să fie distrași de sunetul din ce în ce mai asurzitor și ritmat al unui elicopter, din care să coboare Dan Diaconescu.

Așteptarea le-a fost ajutată de cei cincisprezece tineri din ansamblul folcloric invitat la eveniment, care, timp de mai bine de o oră, au cântat și au dansat pe ritmuri de Apuseni, de la cele mai melancolice la cele mai vesele. Cele zece tulnicărese au interpretat câteva melodii străvechi, lente, cu variațiuni subtile ale tempo-ului, care  împreună aduceau, fără nicio exagerare, o veritabilă suflare seculară a moților.

Dintre cei care îl iubesc pe Dan Diaconescu, și-a făcut simțită prezența distinsă și călduroasă doamna învățătoare Puican, din Benic, care a tratat „întâlnirea” cu maximum de seriozitate și i-a pregătit oaspetelui o mulțime de cadouri și surprize: un coș imens cu trandafiri, un ceas de perete sub forma hărții României, sculptat și inscripționat în zona orașului Alba Iulia cu simbolurile Porților Cetății, un tablou sculptat în lemn și lăcuit, reprezentând un țăran care ară pământul cu plugul și pe care, după cum însăși s-a exprimat, doamna a scris foarte frumos un mesaj: „O căruță de țărani a ținut piept la opt imperii!”. De asemenea, cu un buchet de trandafiri mov în mâini, aceasta le-a înmânat reprezentanților PP-DD Alba o scrisoare pentru Dan Diaconescu și le-a prezentat câteva fotografii cu familia ei.

După o așteptare lungă, dar plină de momente inedite și de voie bună, anunțul că Dan Diaconescu nu va mai sosi din cauza vremii periculoase pentru zbor i-a făcut pe oameni să se mulțumească cu discursurile scurte ale candidaților PP-DD la funcțiile din administrația județului Alba.

Vă prezentăm o galerie foto-video de la eveniment:

[nggallery id=326]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Claudiu

    joi, 07.06.2012 at 10:26

    buna! poti sa`mi zici de unde e ansamblul folcloric?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 07.06.2012 at 12:53

      Nu stim. Intreaba pe cineva de la PP DD

      • Claudiu

        vineri, 08.06.2012 at 00:43

        nu am pe cine:(

        • moderatorul de serviciu

          vineri, 08.06.2012 at 02:40

          vezi, inca o inima franta :))

    • dan

      vineri, 08.06.2012 at 13:30

      din campeni 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax