Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teatrul de Păpuși „Prichindel” aniversează 60 de ani: Spectacole și povești în Cetatea Copiilor. Vezi programul

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” aniversează 60 de ani de când și-a deschis porțile pentru prima dată, la Alba Iulia. Cea mai veche instituție de cultură din oraș a pus în scenă, din 1952 până în prezent, peste 180 de premiere de teatru. În acest an, sărbătoarea Teatrului pentru copii aduce la Alba Iulia 17 spectacole, povești, concerte și parade ale personajelor din basmele românești. Invitatul special al evenimentului este actorul Marian Râlea, care va oferi un spectacol-plimbare printre „eroii poveștilor noastre”. De asemenea, este invitată o trupă de teatru din Franța, „Transe Express”, care vor aduce pe pietonala Mihai Viteazul, dintre cele două catedrale, un spectacol cu trei păpuși gigant, de 4 metri înălțime și 3 metri lățime.

„Pentru mine și sunt convins că pentru toți albaiulienii este important faptul că în jurul „Prichindelului” s-a conturat un mare Festival de Teatru și îmi doresc ca și alte instituții de cultură și eveniment culturale pe  care le avem în județul Alba să ajungă la această vârstă. La mulți ani!”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prezent la conferința de presă a evenimentului „Prichindel 60”.

Managerul Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan, a anunțat că, în viitorul apropiat, aproximativ în luna septembrie, împreună cu administrația locală, are, ca proiect, instalarea unui monument al Teatrului de Păpuși în Cetate: „Mi-aș dori foarte mult să realizăm un mic monument, care să reprezinte un „prichindel” care să fie pus undeva în Cetate, și care să simbolizeze faptul că în Alba Iulia există un Teatru de Păpuși cu tradiție”.

Vă prezentăm programul „Prichindel 60”:

Luni, 28 mai

Ora 11.00: „Universul din Lanterna Magică”, regia Radu Dinulescu, în Sala Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Marți, 29 mai

Oora 11.00: „Cinci Băieți, toți isteți”, regia Radu Hăprian Dan, în Sala Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Miercuri, 30 mai

Ora 11.00: „Cine va păzi clopoțeii?”, regia Teodora Popa, în Sala Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Joi, 31 mai

Ora 11.00/12.00: „Hansel și Gretel”, regia, Aurel Crăciun, în Sala Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Vineri, 1 iunie

Ora 18.00: „Zulenka”, regia Cristian Pepino, în Sala Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Sâmbătă, 2 iunie

Ora 11.00: „Casa noastră”, regia Aurel Crăciun, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Ora 11.00: „Dinotimo” – Personaje de poveste, jocuri și jucării pentru copii, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Ora 12.00: „Lumea Dansului – Dance to Sunrise”, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Ora 12.30: „Cafenea Teatrală – 60 de ani de Teatru „Prichindel” – Sala Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Ora 17.00: „Dinotimo” – Personaje de poveste, jocuri și jucării pentru copii, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Ora 18.00: „Eroii din Povești” cu Marian Râlea, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Ora 20.00: „Les Divas”, Compania „Transe Express” din Franța, spectacol cu păpuși gigant, pe pietonala Mihai Viteazul – Muzeul Unirii

Duminică, 3 iunie

Ora 11.00: Parada Păpușilor Gigant / Fanfara Județului Alba, pe pietonala Mihai Viteazul – Muzeul Unirii

Ora 12.00: „Dinotimo” – Personaje de poveste, jocuri și jucării pentru copii, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Ora 16.00: „Dinotimo” – Personaje de poveste, jocuri și jucării pentru copii, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Ora 17.00: Parada Păpușilor Gigant / Fanfara Județului Alba, pe pietonala Mihai Viteazul – Muzeul Unirii

Ora 18.00: Andra și Răzvan – Concert pentru copii, Parcul Cetății (Universitatea „1 Decembrie 1918”)

Organizatorii „Prichindel 60” au precizat că, în cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite desfășurarea acestor spectacole în are liber, așa cum au fost plănuite, acestea se vor muta în Sala Unirii, la Alba Mall sau în alte spații închise, detaliile urmând a fi comunicate.

Evenimentul de aniversare a 60 de ani de Teatru de Păpuși „Prichindel” este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax