Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

TESTUL DE SINCERITATE cu Mircea Hava și Ion Dumitrel: Un primar și un președinte de Consiliu județean fără majoritate în consilii. Vezi ce vor face

Publicat

dumitrel

După o campanie plină de evenimente şi alegeri cu rezultat strâns, în Alba, a venit momentul bilanţului. Moderatorul Dan Lungu i-a avut ca invitaţi la „Testul de sinceritate” pe învingătorii politici Ion Dumitrel, preşedintele reales al Consiliului Judeţean Alba şi Mircea Hava, primarul aflat la al cincilea mandat, al Alba Iuliei. Cei doi reprezentanţi PDL însă vor conduce judeţul şi municipiul fără a avea majoritate în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Vedeţi care sunt planurile în fiecare caz.

Mircea Hava a recunoscut că a fost o bătălie politică, o amendă politică, însă susţine că au fost răsplătite la vot rezultatele de până acum în judeţ şi municipiu. În opinia sa, măsurile luate în ţară în perioadă de criză au fost bune, însă nu au fost explicate, dând exemplul reducerii salariilor, în comparaţie cu mărirea TVA-ul, considerată mai nocivă.

„De vină a fost lipsa crasă de comunicare. Nu ne-am bătut cu USL, ci cu ceea ce a făcut bine Boc pentru ţară, dar nu a explicat”, a spus Mircea Hava.

Ion Dumitrel a completat că se aştepta să câştige, însă nu cu un scor aşa de strâns, având în vedere că reprezentanţii PDL „au atâtea realizări în spate”, nu se aştepta ca influenţa politică să fie atât de mare: „Am învăţat ceva, sunt convins că în cei patru ani care urmează o să reuşim să facem ce ne-am propus pentru locuitorii oraşului”.

A exemplificat cu eşecurile de la Baia de Arieş, Aiud, Teiuş şi în mai multe comune. Chiar dacă PDL are acelaşi număr de primari (45) în judeţ, au fost câştigate voturi destul de puţine, în locuri în care Consiliul Judeţean a sprijinit puternic administraţia locală. „A fost o campanie bazată pe minciuni”, a spus Dumitrel, cu referire la campania purtată de adversarii politici.

În ceea ce priveşte majoritatea în cele două foruri, judeţean şi local, au început negocieri cu celelalte forţe politice. Ion Dumitrel a spus că discuţiile sunt în curs, sunt purtate de reprezentanţii politici. „Consiliul Local şi cel judeţean nu sunt o zonă de bălăcăreli politice, ci prioritară este dezvoltarea judeţului şi a municipiului. Văzând lista de consilieri, am spus că sunt altfel de oameni”, a completat Hava.

„Am avut o discuţie legată de politică, de Consiliul Local, cu PP-DD. Nu am făcut nici un troc”, a declarat primarul. Acesta a recunoscut că există varianta ca, la Alba Iulia, PDL să nu obţină nici o funcţie de viceprimar, dar a spus că poate lucra cu oricine, în condiţiile în care importantă este dezvoltarea oraşului. „Dacă se consideră că ne poate pedepsi cineva cu o anumită majoritate, se înşeală. Dacă după 20 de ani, oamenii nu au înţeles că în Consiliul Local şi Primărie se întâmplă nişte lucruri şi toate sunt transparente, totul este OK, este grav”, a mai spus Hava.

Ion Dumitrel a spus că nu s-a întâlnit cu vreun reprezentant PP-DD, privind eventuale negocieri pentru funcţiile de vicepreşedinte la CJ. „Voi colabora foarte bine şi cu viitorii colegi”, susţine Dumitrel, referindu-se la toţi reprezentanţii politici din CJ. A dezvăluit că unul dintre vechii vicepreşedinţi au şanse să rămână în funcţie.

Mircea Hava s-a referit şi la „greşelile” din campanie – de exemplu problema bazinului olimpic, investiţie nefinalizată, dar care nu aparţine primăriei, ci Companiei de Investiţii -, dar şi la importanţa competenţei în administraţie şi „surprizele” pe care le-ar putea avea locuitorii.

Ion Dumitrel şi Mircea Hava au dezvăluit şi cum vor colabora în continuare cu contracandidaţii politici: Teodor Atanasiu şi Călin Potor, de la USL. De asemenea, s-au referit şi la modalitatea de funcţionare a zonei Alba, având în vedere că este o „enclavă” portocalie, în comparaţie cu celelalte judeţe de pe hartă, unde au câştigat reprezentanţi USL.

Vedeţi toate declaraţiile celor doi şefi de administraţie judeţeană şi locală:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Deceneu

    duminică, 17.06.2012 at 21:57

    DOAR DNA-un ne mai salveaza de mincinosiii astia !

  2. partenie48

    luni, 18.06.2012 at 11:17

    jambalaya!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax