Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Toamnă călduroasă în continuare. Prima zăpadă este aşteptată la sfârșitul lunii noiembrie

Publicat

Vremea caldă din ultima perioadă a dat peste cap  previziunile meteorologilor în ceea ce privește valorile de temperatură ale toamnei. Astfel, pentru intervalul septembrie – noiembrie 2011, informaţiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) estimau pentru România, în luna septembrie, temperaturi sub limitele normale și cantități de precipitații peste normele climatologice. Prognoza meteorologilor nu s-a potrivit însă cu vremea caldă, uneori caniculară care se înregistrează pe întreg teritoriul ţării.

În Alba Iulia vremea frumoasă predomină de câteva săptămâni, fără a fi înregistrate ploi. Temperaturile, în timpul zilei, se ridică până la valori de 26 de grade Celsius, iar minimele oscilează între 9 și 11 grade Celsius. Marţi, însă, județul Alba va fi acoperit parțial, de nori, la fel ca și miercuri. Șansele de precipitații se încadrează între 10% și 20%. De joi, soarele revine în forță la Alba și vom avea cer senin pe întreg teritoriul județului.

Conform informațiilor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii, și în luna octombrie vom avea vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, uneori peste valorile normale ale acestei perioade. Se anunță și ploi. Cantitățile lunare de precipitatii vor prezenta valori peste mediile multianuale lunare, în majoritatea regiunilor.

În luna noiembrie, temperaturile medii lunare ale aerului vor înregistra valori sub mediile multianuale lunare, în nord-vestul, centrul și estul țării, iar în restul teritoriului acestea vor fi apropiate de normele climatologice. Cantitățile de precipitații pot depăși normele climatologice în majoritatea regiunilor, astfel că este posibil ca pe la sfârșitul lunii noiembrie să avem parte de prima zăpadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax