Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USL nu se dă bătută: Intenţionează să chestioneze 25.000 de cetățeni din Alba, pentru organizarea unui referendum privind regionalizarea

Publicat

În ciuda deciziei de joi a consilierilor judeţeni, USL nu se dă bătută și vrea în continuare să organizeze un referendum pentru a afla părerea cetățenilor în ceea ce privește desființarea județului Alba.

Liberalii din Alba au anunţat în conferinţă de presă că intenţionează chestionarea a 25.000  de persoane din județul Alba, pentru a afla părerea acestora în legătură cu regionalizarea și implicit cu desființarea județului Alba. Acțiunea se va desfășura în toate localitățile din județ, iar, dacă răspunsul este unul pozitiv, USL-ul va susține în continuare acest proiect și chiar va organiza un protest, în cazul în care nu se vor lua măsuri.

Inițiatorii acestui proiect susțin că, în 18 județe din țară, unde nu este președinte de consiliu județean din PDL, s-a votat organizarea unui astfel de referendum. Un exemplu în acest sens sunt și județele Sibiu și Hunedoara, unde au avut loc astfel de acțiuni.

”Ieri,  majoritatea PDL-istă a respins organizarea unui referendum. Din punctul nostru de vedere era foarte clar că membrii Consiliului Județean, majoritatea PDL, nu vor vota niciodată vreo inițiativă  a Opoziției, a USL-ului, indiferent la ce s-ar referi aceasta. Este clar pentru toată lumea că majoritatea lor nu votează în interesul cetățenilor din județul Alba, ci doar în interesul lor și al propriului stăpân. Sunt județe în ţară unde a fost aprobat acest referendum și s-a putut face acest lucru. Oricum amânarea regionalizării este prima victorie pentru USL”, a declarat Mihai Nicuşor, vicepreședintele PNL Alba.

Demersul de strângeri de semnături, pentru a vedea opinia cetățeniilor, va începe în curând, imediat după ce se vor găsi sursele de finanțare. Dacă se vor strânge cele 25.000 de semnături, se va merge chiar până la organizarea unui amplu protest, însă asta numai dacă  răspunsul cetățenilor este unul favorabil.

În completarea acestei declarații, Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba i-a sugerat preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, să nu se mai îngrijoreze că nu are bani pentru organizarea unui referendum, ci să vadă mai degrabă ce s-a întâmplat cu fondurile investite în fotbalul din Alba Iulia şi rezultatele obţinute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    sâmbătă, 30.07.2011 at 09:58

    SA O FACA MERGAND PE STRAZI, APARTAMENTE, CASE, SI ANUNTATUNDE PUTEM MERGE NOI PENSIONARI DACA MAI PUTEM UNBLA.CRED CA E MOMENTUL CA PSD-PNL SA COBOARE INTRE OAMENI, SA NU SA RUPA DE NOI VIITORI ALEGATORI DACA MAI TRAIM IN ACEST GENOCID-SARACIE CRUNTA.UNDE, CAND PUTEM SPUNE PAREREA???????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax