Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vaccinare anti-COVID în Alba: Ce spun medicii Dan Crainic și Corina Maniu și asistenta Marcela Vîlcan, implicați în prima etapă

Publicat

În prima etapă de vaccinare anti-COVID în Alba, cu prioritate pentru personalului medical, sunt implicați, printre alții, și medicii Dan Crainic – directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Corina Maniu, coordonatorul secției de Boli Infecțioase, dar și Marcela Vîlcan, asistenta șefă de la aceeași secție.

În prima zi, luni, 4 ianuarie, se vor vaccina în Alba medicul Dan Crainic, asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase, Marcela Vîlcan, șeful Unității de Primiri Urgențe, medicul primar Aurel Crișan.

Vezi și Cine este prima persoană care va fi vaccinată în Alba. Cum este organizată campania de vaccinare la Spitalul Județean

Aceștia au transmis mesaje înainte de începutul campaniei de vaccinare în Alba.

Medicul Dan Crainic: ”Cercetători din întreaga lume au lucrat, de la începutul crizei sanitare, pentru a fabrica un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Acesta a primit, la sfârșitul anului 2020, toate aprobările din partea instituțiilor medicale abilitate și, din toate informațiile existente, este un vaccin sigur. În momentul de față vaccinarea este o modalitate viabilă de a ajunge la o viață normală. Suntem la început de un nou drum și, în continuare, trebuie să respectăm recomandările specialiștilor în sănătate publică. Este o decizie personală, a fiecăruia în parte, însă eu recomand imunizarea prin vaccin”.

Dr. Corina Maniu, șefa secției de Boli Infecțioase: ”Populația trebuie informată ce înseamnă vaccinarea. Dacă oamenii înțeleg că prin acest proces organismul creează „soldăței” – anticorpi contra virusului – și că asta este o șansă extraordinară de a nu permite îmbolnăvirea, atunci practic se va reduce circulația virusului de la o persoană la alta și implicit cazurile de boală, respectiv de deces din cauza acestui virus”.

Asistenta șefă Marcela Vîlcan: ”Am așteptat cu emoție și speranță această zi. Dacă în urmă cu ceva timp spuneam că nu zăresc luminița de la capătul tunelului, odată cu apariția vaccinului, am zărit și luminița mult așteptată.

Decizia de vaccinare este una personală și de aceea trebuie să fim responsabili, să cântărim cu atenție beneficiile și riscurile și să decidem în consecință. La mine, beneficiile au cântărit mai mult și, de aceea, decizia mea a fost PRO vaccinare. Aștept cu nerăbdare procesul de vaccinare la nivelul întregii comunități deoarece fiecare dintre noi avem în familie membri care sunt încadrați în diferite categorii de risc (vârsta, boli asociate etc). Sfatul meu pentru populație este ca fiecare să se informeze corect, din surse sigure și să ia cea mai bună decizie pentru ei și pentru familiile lor”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    duminică, 03.01.2021 at 21:25

    De ce nu publicati?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax