Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru șoferi: Pot fi amendați doar o singură dată într-o lună, dacă au fost prinși circulând fără rovinietă

Publicat

Șoferii care circulă fără rovinietă pot fi amendați doar o singură dată într-o lună. Asta prevede un proiect de lege votat marți de deputați, la inițiativa senatorului PSD Trifon Belacurencu.

Inițiatorul susține că reglementarea era necesară deoarece, în practică, se întâlnesc situaţii în care conducătorii auto care din diverse motive nu şi-au achitat rovinieta primesc zeci de procese-verbale care le sunt aduse la cunoştinţă după o perioadă foarte lungă de timp de la prima constatare a încălcării legii.

Potrivit proiectului de lege, „fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia în baza de date a Ministerului Administraţiei şi Internelor”.

„Procesul-verbal se întocmeşte şi se comunică contravenientului în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data constatării contravenţiei. Dacă în acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plăti contravenţia şi tariful de despăgubire doar pentru primul proces-verbal emis”, se precizează în raportul la acest proiect, adoptat de plen.

Proiectul a trecut cu 240 de voturi pentru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristi V

    joi, 28.06.2012 at 07:28

    Eu zic sa ii amendeze pana isi pun rovinieta… Poate asa vom avea si noi drumuri mai bune. 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax