Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Campanie inedită de vaccinare anti-COVID în comuna Ciugud: Imunizare din poartă în poartă și ”șezători de vaccinare”

Publicat

O amplă campanie de vaccinare anti COVID-19, a pornit vineri, 14 mai, dis-de-dimineață, în comuna Ciugud din județul Alba.

Într-o acțiune inedită, autoritățile din Ciugud alături de DSP Alba, au conceput două forme pentru imunizarea localnicilor. 

Cele două forme sunt puse în practică pentru prima dată în România, iar dacă vor avea succes vor fi implementate și în alte comune din țară. 

UPDATE, ora 16.30: Primăria Ciugud a anunțat că au fost vaccinați zeci de locuitori, în câteva ore.

„Direcția de Sănătate Publică Alba salută și susține inițiativa Primăriei Ciugud de a veni în întâmpinarea locuitorilor comunei, în special a celor vârstnici, în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19, prin crearea acestei acțiuni inedite – „Vaccinarea la poarta ta”. Este primul maraton de vaccinare gen door-to-door organizat în mediul rural din județ și ne dorim ca și alte comunități rurale să aibă astfel de inițiative pentru care ne arătăm toată deschiderea”, a spus Alexandru Sinea, directorul executiv al DSP Alba.

„„Vaccinare la poarta ta” și „Șezătoare pentru vaccinare” sunt două acțiuni prin care am încercat să aducem vaccinarea cât mai aproape de cetățenii Comunei Ciugud. Ne bucură deschiderea de care s-au bucurat în rândul cetățenilor noștri aceste acțiuni pilot și sperăm să existe cât mai multe inițiative de acest fel, care să stimuleze vaccinarea în mediul rural. Să nu uităm că 45 % din populația României trăiește în mediul rural și aici există cele mai mari provocări pentru campania națională de vaccinare. Cred că este și de datoria noastră, a primarilor și autorităților locale, să sprijinim campania de vaccinare, aceasta fiind soluția pentru  a reveni la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții și pentru a învinge pandemia”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Prima formă, intitulată ”Vaccinare la poarta ta” înseamnă deplasarea unor echipe mobile de vaccinare, la poarta cetățenilor care s-au programat anterior pentru vaccinare.

Orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, s-a putut programa online, telefonic sau prin sms, în perioada 4 – 12 mai 2021, pentru a primi prima doză de vaccin BioNTech/ Pfizer.

„Șezătoare pentru vaccinare” este cea de-a doua formă de vaccinare testată pilot în comuna Ciugud și include organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici.

Aici, în condiții de distanțare și cu respectarea normelor impuse de pandemie, se adună mai mulți vecini de pe o stradă și sunt vaccinați de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării și monitorizării persoanelor vaccinate.

În imagini, una dintre locațiile mobile de vaccinare, în curtea Primăriei Ciugud.

Maratonul de vaccinare se desfășoară în acest weekend în cinci orașe și o comună din județul Alba.

Vezi și LIVE: S-a deschis centrul de vaccinare Drive-Thru din Alba Iulia. Precizările directorului DSP Alba și ale autorităților locale

Una dintre acestea este comuna Ciugud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax