Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cornel Sandu și Marcel Stan și-au dat demisia de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba. Vezi motivele

Publicat

Șeful Inspectoratului Şcolar Județean Alba, Cornel Sandu și adjunctul său, Marcel Stan, au solicitat ministrului Educaţiei eliberarea, începând cu 1 iunie, din funcțiile pe care le-au deținut în ultimii ani la conducerea IŞJ. Potrivit celor doi, această decizie a venit în principal în urma căderii Guvernului anterior, în semn de solidaritate cu cei care i-au susținut în aceste funcții și nu în urma presiunilor de la conducerea județului, întrucât „nu putem spune că au existat presiuni”. Pentru a păstra continuitatea în Inspectoratul Școlar în apropierea examenelor, Ioana Crâsnic, inspector școlar general adjunct nu își va da demisia. Toți cei trei candidează la alegerile locale, la Consiliul Judeţean Alba sau Consiliul Local Alba Iulia, din partea PDL.

Cornel Sandu, inspector școlar general al județului Alba în ultimii 7 ani, și-a trimis la minister demisia, în care a solicitat eliberarea din funcție începând cu data de 1 iunie. „Mi se are normal să fiu solidar cu Guvernul care m-a susținut. Părerea mea este că plecăm cu fruntea sus de la inspectorat. Am avut controale și de la primul ministru și de la ministrul Educației, dar nu a fost absolut nicio problemă. De când sunt eu la Inspectorat, cred că imaginea școlilor s-a schimbat. 1200 miliarde de lei au fost investiți în școlile din județ. Acesta este meritul guvernelor care s-au succedat. Meritul meu este că banii au mers exact acolo unde a fost nevoie de ei, indiferent de culoarea politică a primarului de acolo sau a directorilor. Am trimis la minister eliberarea din funcție începând cu data de 1 iunie”, a declarat Cornel Sandu.

Marcel Stan, inspector școlar general adjunct, a fost numit în funcție de către Cornel Sandu în urmă cu 4 ani. Din același motiv, acesta și-a trimis, marți, demisia la minister. „Cred și eu că pot să plec cu fruntea sus de la inspectorat și cred că prin acest gest al nostru dăm dovadă de bărbăție, de responsabilitate, pentru că poate să vină oricine să verifice orice documente, sunt toate disponibile, nu ne e teamă de nicio consecință cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat”, a spus Marcel Stan.

Inspectorul școlar general adjunct, Ioana Crâsnic a declarat că nu va demisiona din funcția în care a fost numită acum două luni, întrucât nu a identificat niciun motiv în acest sens. În plus, aceasta a declarat că își va îndeplini sarcinile cu maximum de responsabilitate și va face tot posibilul ca prezența ei în inspectorat să fie un garant al calității învățământului.

Cât despre cei care îi vor înlocui în funcții, fosta conducere s-a arătat deschisă pentru colaborare, în prima perioadă. În opinia celor doi, cei care îi vor înlocui ar trebui să îndeplinească cerințele prefectului. „Din punctul meu de vedere ar fi corect, din moment ce prefectul a transmis un mesaj ca aceia care candidează să aibă grijă, noi am avut grijă să nu facem politică în școală și nici în timpul programului, ar fi corect ca aceia care vin în locul nostru să îndeplinească condițiile pe care chiar domnul prefect le-a enunțat și să se implice ori în campanie, ori în funcție. Suntem curioși cine va fi nominalizat”, a adăugat Marcel Stan.

Surse politice ne-au precizat că pentru funcțiile de conducere ale IȘJ Alba sunt vehiculate trei nume, dintre care două ar putea deveni noii inspectori școlari, general și adjunct. Este vorba despre Dorin Sandea, fost inspector școlar general, Elena Ignat, directoarea școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia și Simona Lazăr, directoarea Grupului Școlar Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud, care ambele au deținut funcția de inspector general adjunct. Toți cei trei sunt membri USL.

Vedeți mai jos declarațiile lui Cornel Sandu, Marcel Stan și Ioana Crâsnic:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax