Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ”Dragi frați români, nu vom uita niciodată ajutorul vostru!” Populația din Grecia, impresionată de pompierii români

Publicat

Pompierii români sunt foarte apreciați în presa din Grecia, dar și de populație, pentru modalitatea de intervenție la incendiile devastatoare, care mistuie zone întregi din țară.

Grecii spun că viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive ale pompierilor români sunt uimitoare, iar rețelele de socializare sunt pline de mesaje de mulțumire față de aceștia.

Vezi și Trei pompieri din Alba, într-o nouă misiune de stingere a incendiilor din Grecia. Din România pleacă în total 142 de salvatori

”Ce au făcut pompierii români imediat ce au ajuns în Evia și grecii i-au privit ca pe niște extratereștri?

Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a lupta cu incendiile într-adevăr par să provină de pe altă planetă.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent cu servicii de logistică și catering.

Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate pe 60 de metri distanță, s-au grăbit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate, pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți ar putea crede”, scrie fimes.gr.

Vezi și VIDEO: Cei 142 de pompieri români, printre care trei din Alba, au ajuns în Grecia. Baza salvatorilor, la nord de Atena. A doua misiune

”Pompierii români au venit la Euboea cu utilajele și transportatorul lor. Au înființat un sediu independent (l-au construit peste noapte) cu sursă de alimentare și iau apă din infinitele fluxuri și rezervoare locale.

Sunt organizați și disciplinați ca furnicile. Ne întreabă de ce nu am stins focul cu foc, e o practică internațională… Respect României” a scris pe contul său, un localnic.

Și contul de Facebook al IGSU a fost asaltat de comentariile grecilor care le mulțumesc pompierilor români.

”Acești oameni care ni s-au alăturat din toate țările, pompierii greci, voluntarii și locuitorii care se lupta sa stingă un incendiu colosal merita sa ieșim ii aplaudam cu toții asa cum au fost aplaudați medicii pe timp de carantina… eu locuiesc în Evia. Doamne ajuta sa se termine totul cu bine (vorba vine deoarece pentru mulți oameni bine nu va mai fi)… Respect tuturor celor care se lupta zi și noapte, celor care le duc alimente și apa. Mulțumim!!!!”

”Mulțumim pentru ajutor, fraților! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

”Dragi frați români nu vom uita niciodată ajutorul vostru!! Mulțumesc foarte mult!! Fiți binecuvântați!!”

Românii intervin în Evia.

În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, vineri, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia.

Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze, a anunțat DSU.

Vezi și MAI, imagini cu pompierii eroi care s-au oferit voluntari să lupte cu focul în Grecia. Printre ei și Radu Botezan de la ISU Alba

Pompierii români au intervenit duminică în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spathari, a anunţat IGSU.

La această misiune vor participa în primă fază 35 de subofiţeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 2 cisterne.

Alături de ei au fost 4 ofiţeri români, însărcinaţi cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenţie, respectiv menţinerea unei legături permanente cu ofiţerul elen delagat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Pompier din Alba, în misiune în Grecia

Capitanul Radu Botezan de la ISU Alba a plecat în Grecia pentru a lupta, alături de mai mulți colegi români și europeni, cu incendiile care provoacă pagube însemnate pe teritoriul grecesc.

Face parte din echipa de peste 100 de pompieri români mobilizați în sprijinul colegilor eleni.

Totodată, important de menționat este faptul că România participă pentru prima dată la o misiune internațională specializată pe incendii.

(sursa video: Peppas Dimitris Elena)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andreș

    luni, 09.08.2021 at 10:12

    Cinste vouă dragi pompieri români!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax