Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO. Ministrul Economiei la Alba Iulia: „Proiectul minier de la Roșia Montană va demara în acest an”

Publicat

„Sunt convins că, în acest an, proiectul minier de la Roșia Montană va demara”. Aceasta este declarația ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, aflat în vizită, vineri, în județul Alba. Ministrul se arată un susținător al acestei investiții și asigură că mineritul în România va continua, iar prezența sa este o garanție a acestui lucru.

Daniel Chițoiu a ajuns vineri în județul Alba, unde a vizitat Roșia Montană, dar și „Cupru Min” Abrud: „Am mers acolo știind că, în acest an, Guvernul Ponta va rezolva problema exploatărilor miniere. Avem ca obiectiv dezvoltarea industriei miniere pe criterii de eficiență economică, dar și în domeniul mediului. Noi ne dorim să demarăm exploatările miniere nu numai în zona Munților Apuseni, ci în întreaga țară. În ce privește Roșia Montană, o să avem peste 2 săptămâni o întâlnire cu investitorii de acolo, pentru a ne prezenta programul lor de investiții. Noi nu trebuie să ne jucăm cu viața oamenilor din acea zonă și cu viitorul generațiilor de acolo, pentru că investițiile de mediu sunt o componentă importantă a reluării exploatării miniere de la Roșia Montană”.

Întrebat dacă va recurge la exproprieri în situația în care proprietarii din Roșia Montană vor refuza să-și cedeze terenurile, Chițoiu a declarat: „Pe noi ne interesează să explicăm populației avantajele exploatării de acolo, precum și garanțiile de mediu existente. Trebuie să vorbim cu oamenii și, dacă vor înțelege toate acestea, poate vor dori să se mute. Nu putem spune de acum dacă vor fi sau nu exproprieri de utilitate publică”.

Chițoiu asigură că nu îi cunoaște pe reprezentanții „Roșia Montană Gold Corporation” și că abia vineri a a avut ocazia să discute cu doi dintre ei. Interesul său este acela de a dezvolta și eficientiza economia, în scopul obținerii unui profit cât mai mare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. primarelul

    vineri, 01.06.2012 at 19:24

    gagiule…daca sustii proiectul criminal de la rosia montana…te-ai ars. Te ia dracu si pe tine si pe ponta si pe crin. Sa nu zici ca nu ti-am spus…..

  2. havanez

    sâmbătă, 02.06.2012 at 01:05

    A spus cineva odata : „O tara de orbi, condusa de un chior!”… eu zic ca avea dreptate!

  3. alt halvanez

    sâmbătă, 02.06.2012 at 01:13

    „Interesul lui este de a dezvolta si eficientiza economia in scopul obtinerii unui profit cat mai mare” – asta e „gandire” de sef la Economie, asta e gandire de capitalist tampit, care vede si in mama si in fiica lui o sursa de venit! Frumoasa tara avem, pacat ca-i locuita!

  4. toma

    sâmbătă, 02.06.2012 at 11:04

    Oferta ministrului: politica pumnului in gura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax