Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Voleiul din Blaj la ora bilanțului. Vezi performanțele obținute de sportive, în 2011

Publicat

Proiectul sportiv al Primăriei Municipiului Blaj a marcat unul dintre cei mai reușiți ani din punct de vedere competițional, pentru echipa de volei din “ Mica Romă”.

“Încă o dată avem dovada că parteneriatele încheiate de administrația publică locală cu Consiliul Județean Alba nu pot fi decât succese. De data aceasta vorbim de volei, un sport care este la el acasă la Blaj. Clubul Sportiv CS Volei Alba-Blaj și-a propus încă de la început să facă mare performanță și iată că asta face! Important este că suntem doar la început, acest lucru asigurând premiza pentru o dezvoltare exponențială în următorii 3 ani ”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Deși cu o tradiție de peste 40 de ani la CSS Blaj, voleiul juvenil a mai avut un rezultat remarcabil abia în urmă cu doi ani, când echipa de minivolei fete a câștigat titlul de campioană națională. În anul următor, tot la minivolei, CSS Blaj devenea vicecampioană națională. Aceeași generație de fete a oferit în acest an și prima clasare pe podiumul național la speranțe, urcând pe locul 3.

Rezultatul voleiului blăjean nu a trecut neobservat la nivelul FR de Volei și nici la Ministerul Educaţiei, care la începutul anului școlar au avut inițiativa înființării la Blaj a unui Centru de Excelență în volei pentru juniori. Acesta capitalizează potențialul tinerelor voleibaliste din această zonă a țării care doresc  să facă performanță în sport.

Această decizie a fost susținută de investiții serioase în asigurarea infrastructurii sportive și de colaborarea fructoasă dintre conducerea CSS Blaj reprezentată de directorul Ioan Mara și administrația publică locală. Pe lângă construirea unui cantonament pentru voleibalistele care se pregătesc la Centru de Excelență, autoritățile au mai investit în amenajarea sălii de sport din Parcul ”Avram Iancu” ca locaţie de competiții, a fost modernizat sistemul de iluminat, au fost montate tribune și au fost reparate vestiarele și spațiile administrative.

Nici performanțele nu s-au lăsat așteptate la Blaj, inclusiv la băieți, atât la minivolei, cât și la juniori: băieții de la CSS Blaj s-au clasat pe locul 6 la nivel național.

Având bazele unei pepiniere asigurate, în această toamnă, la Blaj s-a înființat în parteneriat cu CJ Alba echipa de volei senioare CSV Alba-Blaj, formație care evoluează în prezent în cel de-al doilea eșalon voleibalistic al țării, dar care are ca obiectiv pentru această ediție de campionat promovarea în Divizia A. Înființarea echipei s-a decis din dorința de a oferi continuitate proiectului sportiv început prin Centrul de Excelență, dar mai ales pentru a oferi orașului un sport care să aducă performanță.

Strategii pe 4 ani, obiective îndrâznețe

Strategia întocmită pe 4 ani de către conducerea clubului implică, după promovare, clasarea pe locurile 5-8 în primul an, pe locurile 1-4 în al doilea an și apoi cucerirea titlului de campioană a țării.

În prezent, echipa de volei feminin CS Volei Alba-Blaj conduce detașat Seria Vest din Divizia A2  la volei și-a asigurat titlul de campioană a sezonului regular, ceea ce îi conferă statutul de favorită certă pentru final-four-ul de promovare în prima divizie. După 10 etape disputate, CS Volei Alba Blaj  a acumulat 29 de puncte și va mai avea parte doar de două meciuri.

Echipa de cadete a Clubului Sportiv Școlar Blaj a încheiat meciurile din acest an cu punctaj maxim, la fel ca echipa de senioare. Jucătoarele Centrului de Excelență în Volei, pregătite de Liliana Bogendorfer și Emil Ciufudean, au câștigat toate cele 6 meciuri disputate în Seria F a Campionatului Național de Cadeți cu același scor, 3-0, și au acumulat 18 puncte după disputarea primei etape din retur, asigurându-și practic accesul în faza următoare a competiției, obiectivul fiind cucerirea unei medalii.

Următorul meci al  cadetelor va avea loc abia pe 15 ianuarie, când echipa noastră se va deplasa la Lugoj.

Centrul de Excelență în Volei Feminin de la Blaj a fost înființat în acest an și reunește cele mai bune tinere jucătoare din zonă. Pe lângă cele mai promițătoare junioare blăjene, la acest centru sunt legitimate fete provenind la de Toplița, Turda și Târnăveni.

Echipa de juniori băieți a Clubului Sportiv Școlar Blaj a avut șansa de  disputa ultimul meci de volei din acest an din Sala de Sport din ”Parcul Avram Iancu”. Echipa pregătită de Delu Man a jucat duminică, pe teren propriu, cu CSS Sc.1 Oțelul Roșu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax