Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crucea Roșie Alba a instruit 110 de cadre didactice, psihologi şi asistenţi sociali din judeţ pentru intervenţii în caz de urgenţă

Publicat

Crucea Roșie Română Filiala Alba a organizat, în lunile octombrie şi noiembrie, cursuri de prim ajutor pentru 110 educatori, profesori, psihologi și asistenți sociali, angajați ai centrelor maternale, caselor de tip familial și caselor de copii din Alba. Scopul acestor cursuri a fost de a acumula informații necesare și utile, pentru preîntâmpinarea complicaţiilor de ordin medical şi intervenţia în situaţii de accidentare.

Crucea Roşie Română are atribuţia de a organiza cursuri de prim ajutor, obligatorii pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare. Cursurile au o importantă componentă practică, asigurându-se accesul la manechine de ultimă generaţie, truse de prim ajutor şi consumabile sanitare. Fiecare participant a primit gratuit, la finalizarea cursului, un manual de prim ajutor recunoscut la nivel european. Crucea Roşie Română este singurul furnizor de cursuri de prim ajutor cu recunoaştere la nivel european şi cu expertiză în pregătirea şi intervenţia în vederea acordării primului ajutor de bază.

După cum a declarat directorul de la Crucea Roșie Română Filiala Alba, Adrian Duşa „necesitatea de a asigura condiţiile de acordare a primului ajutor în cadrul centrelor de acest gen este cu atât mai stringentă cu cât personalul angajat are în grijă copii cu cerinţe speciale, care necesită o atenţie suplimentară din toate punctele de vedere şi care, urmare a stării de vulnerabilitate caracteristice, pot fi expuşi accidentărilor de diverse tipuri. Cu cât realizăm mai devreme că aceste cursuri de prim ajutor nu trebuie să reprezinte o alegere ci o necesitate, o alternativă de a trăi în siguranță, cu atât vom contribui la conturarea unui principiu de referinţă care va salva numeroase vieţi”.

În acest demers, Crucea Roșie Alba a colaborat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţia care coordonează şi supervizează activitatea centrelor sociale de la nivelul judeţului.

Crucea Roșie este o organizație de prestigiu la nivel mondial, cae are ca principale obiective prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejarea sănătății şi vieţii, promovarea respectului faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax