Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România are cea mai aspră lege a armelor din Europa. Care sunt noile prevederi ale legii

Publicat

pistol 9 mm Noua lege a armelor, intrată vineri în vigoare, face mai dificilă obţinerea dreptului de a purta un pistol, fie şi cu bile de cauciuc. Poliţiştii spun că este cea mai aspră lege a armelor din Europa și că vor controla mult mai bine fenomenul. Anul trecut, în România au avut loc peste patru mii de incidente în care au fost implicate persoane care deţin arme de foc.

Noile reglementări aduc o schimbare importantă legată de aprobările psihologice. Astfel, medicii vor avea un rol mult mai important în trierea celor care vor o armă de foc. Potrivit legii, psihologii sunt obligaţi să anunţe poliţia în cel mult cinci zile dacă cineva pică testele şi este declarat inapt.

Deţinătorii de arme letale şi neletale din România vor fi obligaţi să facă un test psihologic şi medical, la cererea poliţiştilor, oricând. Până acum, testul psihologic se cerea doar o singură dată, înainte de eliberarea permisului de port armă.

De asemenea, potrivit aceleiaşi legi, cei care folosesc arma pentru autoapărare sau lucrează la o firmă de pază vor avea asupra lor cel mult 12 cartuşe.  Totodată, deţinătorii de pistoale cu bile vor avea dreptul să achiziţioneze şi să deţină maxim 25 de cartuşe, în loc de 100, cum era până acum, adică de patru ori mai puţin.

Pentru ca permisul să fie valabil, posesorii de puşti sau pistoale trebuie să meargă cel puţin o dată pe an într-un poligon la trageri.

Legea aduce obligații noi și pentru oamenii legii. Polițiștii trebuie să anunţe fiecare posesor de autorizaţie când mai sunt şase luni până la expirarea permisului.

Noile reglementări vizează și colecţionarii. Aceștia nu vor mai avea voie să deţină şi muniţie pentru armele de panoplie, dar dacă vor totuşi vor asta, sunt obligaţi să ceară aprobarea poliţiştilor.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. UnAmerican

    luni, 09.04.2018 at 05:23

    Hitler, Stalin, Mao, Regimul comunist, numai
    citiva care au interzis arme populaties. Tineti-o tot asa. Is good.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax