Connect with us
Publicitate

Uncategorized

De la 1 martie, fermierii pot depune cererile de sprijin pe suprafaţă

Publicat

Aproximativ 25.000 de fermieri din judeţul Alba sunt aşteptaţi, începând de marţi, 1 martie 2011 să depună cererile de sprijin pe suprafaţă, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Cererile de sprijin prin scheme de plată unică pe suprafaţă se depun în perioada 1 martie – 16 mai fără penalizări, respectiv 17 mai – 10 iunie, cu penalizări de 1 la sută pentru fiecare zi lucrătoare.

Producătorii agricoli care solicită sprijin pentru suprafeţe mai mari de 50 hectare depun cererea la Centrul Judeţean, iar ceilalţi – la centrul local pe raza căruia exploataţia are sediul social.

O condiţie obligatorie în acest an este identificarea online a parcelei agricole. Pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole furnizate de APIA, fermierii pot completa declaraţia de suprafată electronic. Ulterior, cu aceasta, fermierii se vor prezenta la Centrele locale APIA, pentru depunerea cererii de plată.

Pentru a accesa plăţi prin scheme de sprijin pe suprafaţă, un fermier trebuie să îndeplinească următoarele condiţii generale: să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 hectar, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor viticole sau arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare. Fermierii trebuie să declare toate parcelele agricole şi să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu pe toată suprafaţa fermei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax