Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Doi tineri din Alba Iulia au ajuns milionari în dolari din vânzarea de template-uri pentru ziare și reviste online

Publicat

tagdiv-team Doi tineri informaticieni din Alba Iulia, ghidați de pasiunea comună pentru web development au pus bazele unei mici afaceri în domeniul IT.

Radu Oprea  de 29 ani și Marius Pădureanu  de 30 ani au demarat proiectul  prin care creează teme pentru ziare online în 2012, iar anul acesta au ajuns să se bucure când peste 20.000 de cumpărători din întreaga lume au plătit pentru acestea, în total, peste un milion de dolari.

Cei doi albaiulienii au fost colegi la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și așa au ajuns să se gândescă la un proiect pe care să îl realizeze împreună.

radu „Eu și asociatul meu, Marius, am ales cea mai grea cale de a ne urma pasiunea: am pornit fără prea multe resurse pe un drum nebătătorit de alții, bazându-ne doar pe propriile noastre forțe.

Eram angajați în altă parte sau în alte proiecte, amandoi lucram în timpul nostru liber, pe PC-urile de acasă. Ne-am luptat aproape un an până când am putut să ne susținem financiar din această activitate.

Acum țintim poziția de lider pe nișa aplicațiilor destinate website-urilor de știri”, își aminteste Radu.

Cei doi tineri au renunțat la locurile de muncă pe care le aveau și s-au dedicat programării.

Au urmat apoi doi ani de dezvoltare puternică. Computere, servere, infrastructura și personal specializat.

În 2013 au fost lansate primele teme de știri pe Themeforest Envato Market, cea mai mare piață online de software, cu sediul în Australia.

marius „Nu a fost un început exploziv. Nu ne-a întâmpinat nimeni cu urale. Dar nu am renunțat. Am învățat continuu și am dezvoltat temele.

Newspaper este una dintre cele mai populare teme de știri de pe Themeforest. Muncim mult la fiecare detaliu, iar clientii noștri apreciază calitatea produselor pe care le dezvoltăm”, povesteste Marius.
„La început, în câteva ore, noi doi reușeam să soluționăm problemele clienților și în restul de timp rămas faceam dezvoltare.

Pe măsura ce numarul de clienți a crescut, a crescut și numarul de solicitari la helpdesk. În luna august 2013 am angajat primul programator care să ne ajute și am decis să separam activitatea. Am creat un centru de suport, unde acum lucreaza o echipa de 5 IT-iști și o echipa de development – alcătuită din programatori și designeri care lucrează la dezvoltarea aplicatiilor”, relateaza Radu.

Echipa crează aplicații complexe destinate website-urilor de stiri care odată instalate pe Wordpress transformă modul în care conținutul site-ului este afisat. Mai precis, odată instalată tema, în câteva minute orice fel de site primeste designul si functionalitatea unui website specializat de stiri.

În urmă cu câteva zile firma lor a depășit un volum total de vanzari de un milion dolari și si-a câstigat statutul de “Power Elite Author” pe Themeforest Envato Market. Logo-ul companiei din Alba Iulia va fi publicat pe “Zidul celebritatilor” unde, in acest, moment mai sunt promovați doar 42 de autori din intreaga lume.

„Suntem mândri că am reușit să depășim acest prag. Este un moment special pentru noi pe care l-am sărbătorit împreună cu echipa. Sperăm ca exemplul nostru să inspire și alți tineri să își urmeze visele. Noi credem că exemplele pozitive sunt importante pentru societatea în care trăim. Rețeta noastră este: multă muncă, perseverență, seriozitate, curiozitatea de a explora și sprijinul unei echipe puternice”, a concluzionat Radu Oprea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. unu

    joi, 20.08.2015 at 00:51

    Un milion de dolari fara procentul care ramane la Themeforest?

  2. Gigel de la brutarie

    marți, 02.01.2018 at 19:12

    si cu toate astea site-ul asta foloseste Zox-ul :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax