Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Dark Bombastic Evening, a IV-a ediţie în spaţiile RYMA, la Alba Iulia. Tineri din peste 25 de ţări participă la evenimentul „underground”

Publicat

YouTube video

Spaţiile RYMA au fost pline, vineri seara, când tineri din peste 25 de ţări s-au întâlnit în atmosferă „underground” la un eveniment care devine tradiţional la Alba Iulia: Dark Bombastic Evening (DBE). În prima seară, 9 formaţii din Peninsula scandinavă, Italia, Scoţia şi Finlanda au încălzit atmosfera. Relaxaţi politicoşi şi bucuroşi şi, bineînţeles, îmbrăcaţi în negru, aproximativ 400 de tineri au comunicat în limbajul universal al muzicii nonconformiste, în prima seară de DBE. Evenimentul continuă şi sâmbătă.

În acest week-end se desfăşoară a IV-a ediţia a evenimentului „Dark Bombastic Evening”, sub sloganul „underground will never die”. Concertele sunt completate de dans, teatru, dark cabaret, proiecții vizuale, scenografii adaptate și alte forme de exprimare artistică.

Spaţiile RYMA s-au deschis pentru acest eveniment, vineri, de la ora 13.00, iar de la ora 17.00 au început prestaţiile formaţiilor. Oranssi Pazuzu, Unholy şi Dark Buddha Rising din Finlanda, Falloch din Scoţia, Isole din Suedia, Alcest din Franţa, Lantlos din Germania, Solstafir din Islanda, alături de The Mount Fuji Doomjazz Corporation din Olanda au întreţinut atmosfera în stiluri metalice, black, doom şi experimental.

Pentru a participa la eveniment, au venit tineri din peste 25 de ţări, majoritatea de pe continentul european – Italia, Franţa, Germania, Muntenegru, Croaţia, Finlanda, Islanda -, dar şi din Israel, Noua Zeelandă şi Australia. Pe lângă muzica pe care o preferă şi prieteniile mai vechi sau mai noi, aceştia s-au putut bucura de mâncare tradiţională românească (fasole şi clătite) şi de un spaţiu intim, asigurat de zidurile cetăţii din Alba Iulia.

„Din punctul meu de vedere, totul a ieşit bine: văd zâmbete, oamenii sunt politicoşi şi bucuroşi. Termenul care mie îmi place să-l  folosesc în acest sens este: frumos”, au fost cuvintele organizatorului Doru Atomei din Suceava.

Duminică, de la ora 16.00, vor cânta trupele: Coulisses (Suedia), Hexvessel (Finlanda/Marea Britanie), Isobel & November (Suedia), Job Karma (Polonia), Of the Wand and the Moon (Danemarca), Sunset in the 12th House (România), Rose Rovine e Amanti (Italia), The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (Olanda), Theodor Bastard (Rusia).

În program mai sunt incluse expoziția de artă „There are no shadows on our maps”, expoziția de pictură „De Civitas” a artistului Mihnea Cristian Badea și alte evenimente artistice.

„DBE este o platformă atipică, ce susține Spiritul Underground, exprimarea artistică variată și de calitate, libertatea de opinie, deschiderea la nou și nestandardizat, bunul simț, decența în tot și toate. Totul a fost pornit din admirație pentru artiștii talentați care doresc să împărtașească în cel mai onest mod viziunile lor către un public explorator de elemente noi, inovative, originale. DBE respectă clasicul, dar rezonează la vectorii de avangardă, experimentali și atipici. În 2 zile efective, prieteni noi și vechi își propun să evadeze din cotidian, să petreacă un week-end atipic într-o companie frumoasă și, nu în ultimul rând, să susțină o identitate care, de la an la an, pare să prindă un contur bine definit”. Aceasta este descrierea festivalului, din perspectiva organizatorilor.

Festivalul se află la a IV-a ediție în România. Inițial, evenimentul a fost organizat în București, însă, în 2011, a fost mutat la Alba Iulia, prin parteneriatul cu Asociația RYMA. La ediția din 2011, în Cetate s-au prezentat aproape 1.000 de turiști, dintre care peste 200 străini, veniți special pentru eveniment. Și în acest an, campingul de la RYMA va sta la dispoziția celor care vor dori să se cazeze în cort în aceste zile.

YouTube video

Dragoş SUCIU

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax