Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Primăria Aiud: Spiritul civic, între normalitate și ignoranță. Apel către riveranii Văii Aiudului şi comunitate

Publicat

20170320_084028 Nu toate localitățile sunt binecuvântate cu o apă curgătoare care să le traverseze de la un capăt la altul, așa cum este Aiudul.

Valea Aiudului străbate localitatea noastră pe mai mulți kilometri, de la nord-vest spre răsărit, șerpuind lin și, cu puțin noroc curată, spre bucuria și încântarea noastră, a aiudenilor și a celor care vizitează urbea noastră.

Cu părere de rău și din nefericire, nu toți înțelegem că această frumoasă vale nu este un coș de gunoi.

Cu toată strădania administrației locale de a ecologiza Valea Aiudului, la câteva zile după o astfel de operațiune, tabloul este aproape sumbru: deșeuri de toate categoriile, cadavre de animale mici și multe alte gunoaie care plutesc și se adună la maluri.

Informăm cetățenii Aiudului despre faptul că, după dezghețul văii, de la sfârșitul lunii februarie, săptămânal, cu eforturi materiale și umane, s-a procedat la ecologizarea Văii Aiudului, însă efortul a fost aproape zadarnic.

În câteva zile, valea s-a umplut de gunoaiele celor indiferenți și probabil și prin ignoranța celor ce au asistat cu nepăsare la deversarea mizeriei.

Facem apel la toți riveranii Văii Aiudului, și nu numai, să înțeleagă că dacă putem permite să ne învârtim într-un cerc vicios, refuzăm faptul că bunul simț este normalitatea. Amendarea este un act legal, însă insuficient, pentru că, adesea, nici acei bani nu se recuperează.

Mai mult, Garda de Mediu are dreptul de a aplica amenzi municipalității aiudene, amenzi pe care le plătim cu toții, dar numai din cauza unora dintre noi.

Prezentăm, prin comparație, câteva cadre surprinse pe Valea Aiudului, azi, 20.03.2017, dată la care a demarat o nouă ecologizare a văii, începând de la pădurea Sloboda și până la vărsarea în râul Mureș și poze cu Valea Aiudului, așa cum ar trebui să arate ea, curată.

Ne dorim cu toții un oraș curat, cu care să ne mândrim?

Comunicat Primăria Aiud

Citeşte şi FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Peisaj dezolant pe Valea Aiudului. Cantități mari de deșeuri, pe malul apei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax