Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO | „Marșul pentru viață”: Tineri, copii și părinți au participat la evenimentul organizat la Alba Iulia

Publicat


Aproximativ 200 de tineri, părinți, dar și copii au participat sâmbătă la „Marșul pentru viață” în Alba Iulia. Se află la cea de-a IV-a ediție, iar în acest an sloganul acţiunii a fost „Adopția, o alegere nobilă”. Potrivit statisticilor, în ultimii 23 de ani, au fost înregistrate 22 de milioane de cazuri de avort, susţin organizatorii.

Iniţiatorii acestui eveniment promovează stoparea avortului, iar oamenii care au ieșit sâmbătă pe străzile din Alba Iulia, dar și în alte 21 de orașe din țară au dorit să transmită un mesaj în acest sens.

„Un copil este un dar de la Dumnezeu, nu o alegere”, „Doctore spune-i mamei să mă nască!”, „Mamă îți mulțumesc că exist!”, „Să fim o voce pentru cei fără glas” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții albaiulieni au vrut să le transmită oamenilor.

La eveniment au fost prezenţi tineri, părinţi şi copii, familii care au vrut să sublinieze importanţa dreptului la viaţă.

Președintele Centrului Creștin, Ghiță Dicoi a spus că în acest an sloganul marșului este „Adopția, o alegere nobilă” pentru că mulți părinți sau mame singure trebuie să se gândească înainte să ajungă la avort. Sunt mulți părinți care nu pot avea copii și doresc să adopte unul, iar alții aleg să nu îl păstreze din diverse motive.

Marșul s-a desfăşurat pe traseul strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, ce marchează sărbătoarea religioasă „Buna Vestire” şi este la a IV-a ediţie. Printre oraşele în care s-a mai organizat sâmbătă „Marșul pentru Viață” se numără Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Giurgiu, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara și Tulcea.

„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc.

Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, au transmis organizatorii marşului.

Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează în din ce în ce mai multe state din Europa și America. Marşul din Alba Iulia a fost organizat de Asociaţia „Centru Creștin” Alba Iulia în parteneriat cu  Asociaţia „Mișcarea Evanghelică Oastea Domnului”, Asociaţia “Centrul Iochebed” precum şi alte organizaţii din oraş.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    sâmbătă, 22.03.2014 la 18:48

    Da, un stat fundamentalist! Asta ne dorim! Sa nu va puna dracu sa purtati 2 materiale diferite sau sa ridicati un deget in Sfanta zi de Duminica ca v-a luat mama Dracu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Apel disperat al unui asistent maternal din Alba, pentru băiatul pe care îl are în grijă. Povestea tristă a lui Daniel

Publicat

Un băiat de 14 ani, din Vingard, are nevoie de bani pentru o operație la care este programat în luna ianuarie a anului viitor. Daniel suferă de o boală rară, o formă de cancer osos. Asistentul maternal în grija căruia se află nu are posibilitatea să strângă cei peste 10.000 de euro de care are […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Prețul cărnii de porc se va tripla anul viitor. Avertismentul președintelui Asociației Române a Cărnii

Publicat

porc

Prețurile cărnii de porc se vor tripla în 2020 susține Radu Timiș, președintele Asociației Române a Cărnii. „Suntem foarte aproape de o nouă criză alimentară”, a spus Timiș, marți, la conferinta de presă „Viitorul industriei de creștere și procesare a cărnii de porc”. „Anul acesta prețurile s-au dublat la carnea de porc, anul viitor se […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Profesorii vor avea statut de funcţionari publici. NU vor mai putea da MEDITAȚII și vor trebui să stea 8 ore la serviciu

Publicat

Senatul a adăugat astăzi profesorii pe lista funcționarilor care pot fi considerați victime ale ultrajului. Proiectul, iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae la cererea sindicatelor FSLI conduse de Simion Hăncescu, merge acum la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Profesorilor li se vor aplica toate incompatibilitățile care decurg din statutul funcției publice: Meditațiile – interzise, 8 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VACANȚA de IARNĂ 2019: Când începe și cât vor avea liber elevii de la școală. Detalii despre examenele din 2020

Publicat

copii vacanta zapada

La sfârșitul săptămânii viitoare, elevii intră în vacanța de iarnă. Vor sta acasă până anul viitor, timp de trei săptămâni. Apoi, următoarea vacanță va fi din 4 aprilie 2020, cea de primăvară. Vacanța de iarnă este programată în perioada 21 decembrie – 11 ianuarie. Prima zi de cursuri după sărbători va fi 13 ianuarie, când […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate