|

FOTO – VIDEO | „Marșul pentru viață”: Tineri, copii și părinți au participat la evenimentul organizat la Alba Iulia

Aproximativ 200 de tineri, părinți, dar și copii au participat sâmbătă la „Marșul pentru viață” în Alba Iulia. Se află la cea de-a IV-a ediție, iar în acest an sloganul acţiunii a fost „Adopția, o alegere nobilă”. Potrivit statisticilor, în ultimii 23 de ani, au fost înregistrate 22 de milioane de cazuri de avort, susţin organizatorii.

Iniţiatorii acestui eveniment promovează stoparea avortului, iar oamenii care au ieșit sâmbătă pe străzile din Alba Iulia, dar și în alte 21 de orașe din țară au dorit să transmită un mesaj în acest sens.

„Un copil este un dar de la Dumnezeu, nu o alegere”, „Doctore spune-i mamei să mă nască!”, „Mamă îți mulțumesc că exist!”, „Să fim o voce pentru cei fără glas” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții albaiulieni au vrut să le transmită oamenilor.

La eveniment au fost prezenţi tineri, părinţi şi copii, familii care au vrut să sublinieze importanţa dreptului la viaţă.

Președintele Centrului Creștin, Ghiță Dicoi a spus că în acest an sloganul marșului este „Adopția, o alegere nobilă” pentru că mulți părinți sau mame singure trebuie să se gândească înainte să ajungă la avort. Sunt mulți părinți care nu pot avea copii și doresc să adopte unul, iar alții aleg să nu îl păstreze din diverse motive.

Marșul s-a desfăşurat pe traseul strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, ce marchează sărbătoarea religioasă „Buna Vestire” şi este la a IV-a ediţie. Printre oraşele în care s-a mai organizat sâmbătă „Marșul pentru Viață” se numără Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Giurgiu, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara și Tulcea.

„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc.

Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, au transmis organizatorii marşului.

Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează în din ce în ce mai multe state din Europa și America. Marşul din Alba Iulia a fost organizat de Asociaţia „Centru Creștin” Alba Iulia în parteneriat cu  Asociaţia „Mișcarea Evanghelică Oastea Domnului”, Asociaţia “Centrul Iochebed” precum şi alte organizaţii din oraş.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=285703avatar Publicat de pe 22 martie 2014 şi actualizat pe 22 martie 2014.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “FOTO – VIDEO | „Marșul pentru viață”: Tineri, copii și părinți au participat la evenimentul organizat la Alba Iulia”

  1. Da, un stat fundamentalist! Asta ne dorim! Sa nu va puna dracu sa purtati 2 materiale diferite sau sa ridicati un deget in Sfanta zi de Duminica ca v-a luat mama Dracu!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Laura Cata: Nu pompierii si politia au ajutat la stingerea incendiului ci locuitorii satului Capalna. Acestia au...
  • Batman: Si ce fac? Ma uit urat la pereti pana se usca tencuiala? Bravo pentru articol, la mai multe :)
  • Espinosa: Nu stim inca ce beneficii a adus restaurarea cetatii. Cat s-a bagat si cat s-a scos, pana acum. Mucles. Cam...
  • Tara lui Papura Voda: In dezbateri, planuri, hartii, cred ca suntem cea mai dezvoltata tara din lume din punct de...
  • Apocalipsa lui Rika: nu se merita sa lucri in tara pe un salar de sclav ! mai bine lucri dincolo pe 2000-4000 euro in...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI