Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO | „Marșul pentru viață”: Tineri, copii și părinți au participat la evenimentul organizat la Alba Iulia

Publicat


Aproximativ 200 de tineri, părinți, dar și copii au participat sâmbătă la „Marșul pentru viață” în Alba Iulia. Se află la cea de-a IV-a ediție, iar în acest an sloganul acţiunii a fost „Adopția, o alegere nobilă”. Potrivit statisticilor, în ultimii 23 de ani, au fost înregistrate 22 de milioane de cazuri de avort, susţin organizatorii.

Iniţiatorii acestui eveniment promovează stoparea avortului, iar oamenii care au ieșit sâmbătă pe străzile din Alba Iulia, dar și în alte 21 de orașe din țară au dorit să transmită un mesaj în acest sens.

„Un copil este un dar de la Dumnezeu, nu o alegere”, „Doctore spune-i mamei să mă nască!”, „Mamă îți mulțumesc că exist!”, „Să fim o voce pentru cei fără glas” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții albaiulieni au vrut să le transmită oamenilor.

La eveniment au fost prezenţi tineri, părinţi şi copii, familii care au vrut să sublinieze importanţa dreptului la viaţă.

Președintele Centrului Creștin, Ghiță Dicoi a spus că în acest an sloganul marșului este „Adopția, o alegere nobilă” pentru că mulți părinți sau mame singure trebuie să se gândească înainte să ajungă la avort. Sunt mulți părinți care nu pot avea copii și doresc să adopte unul, iar alții aleg să nu îl păstreze din diverse motive.

Marșul s-a desfăşurat pe traseul strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, ce marchează sărbătoarea religioasă „Buna Vestire” şi este la a IV-a ediţie. Printre oraşele în care s-a mai organizat sâmbătă „Marșul pentru Viață” se numără Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Giurgiu, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara și Tulcea.

„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc.

Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, au transmis organizatorii marşului.

Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează în din ce în ce mai multe state din Europa și America. Marşul din Alba Iulia a fost organizat de Asociaţia „Centru Creștin” Alba Iulia în parteneriat cu  Asociaţia „Mișcarea Evanghelică Oastea Domnului”, Asociaţia “Centrul Iochebed” precum şi alte organizaţii din oraş.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    sâmbătă, 22.03.2014 la 18:48

    Da, un stat fundamentalist! Asta ne dorim! Sa nu va puna dracu sa purtati 2 materiale diferite sau sa ridicati un deget in Sfanta zi de Duminica ca v-a luat mama Dracu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Tigările electronice, o posibilă cauză pentru bolile pulmonare. Anchetă medicală

Publicat

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) investighează ţigările electronice ca posibilă cauză pentru o serie de îmbolnăviri pulmonare în rândul adolescenţilor şi adulţilor tineri din 14 state americane, informează luni Reuters, potrivit Romania24.ro. Conform CDC, nu există dovezi că această afecţiune ar fi de origine infecţioasă şi sunt necesare mai multe informaţii pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

UPDATE: Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea unei turiste din Ungaria, din zona Rimetea

Publicat

Un echipaj Salvamont intervine luni seara, în jurul orei 21.15, pentru recuperarea unei turiste din zona Rimetea. Femeia ar fi în stare de epuizare. Potrivit Salvamont-Salvaspeo Alba, femeia are aproximativ 60 de ani și, din primele date, nu este rănită. UPDATE, ora 22.25: Salvamont Alba a transmis că femeia a fost coborâtă în siguranță de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Microîntreprinderile și firmele plătitoare de impozit specific, scutite de taxe dacă dau angajaților mașini de serviciu. Proiect

Publicat

top masini romania

Microîntreprinderile și firmele ce plătesc impozit specific vor fi scutite de plata taxelor pentru mașinile de serviciu acordate propriilor salariați. Un proiect de ordonanță de urgență prevede acest lucru. În prezent, aceste categorii de firme trebuie să achite statului, în numele salariaților, atât impozit pe venit, cât și contribuții sociale, scrie avocatnet.ro. „Avantajele sub forma […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Declarații șocante ale criminalului de la Săpoca: ”Am crezut că sparg păpuși”

Publicat

Criminalul de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Săpoca nu și-ar fi dat seama ce face, în momentul în care a lovit puternic colegii din salon. Cinci oameni au murit în atacul de la Săpoca, iar alți opt sunt în stare gravă. „Am crezut că sparg păpuși, iar la ultima am văzut sânge și mi-am dat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate