Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Concursul gastronomic „Lingura de Aur” la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”. Opt echipe vor găti preparate tradiţionale româneşti

Publicat

lingura de aur Joi, de la ora 12.00 la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” are loc concursul gastronmic „Lingura de Aur”, din cadru proiectului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF” al echipei de liceeni “Bucătarii Marțieni”.

Opt echipe formate din elevi ai Colegiului Economic vor găti două preparate cu specific tradiţional românesc, iar juraţii trebuie să aleagă masterchefii care merită să câştige „Lingura de Aur”.

După o selecție riguroasă a rețetelor înscrise în concurs, joi de la ora 12.00, opt echipe finaliste vor trebui să pregătească două preparate în baza de practică a colegiului albaiulian.

Va urma prezentarea lor, degustarea și premierea celei mai bune echipe. Premiile au o valore de 1.000 de lei, astfel că echipele câștigătoare vor fi recompensate cu trofeele „Lingura de Aur”, „Lingura de Argint”, „Lingura de Bronz”, Lingura de Inox”, dar şi ustensile de bucătărie profesionale şi diplome.

La festivitate vor fi invitați șefi de restaurante din municipiu și jurnaliști, care vor avea ocazia să deguste preparatele și să asiste la prezentări. Pentru diseminarea ”rezultatelor gustoase”, echipa câștigătoare, împreună cu echipa de proiect, va organiza de Zilele Municipiului o degustare în aer liber a unuia din preparatele premiate, un număr de 300 de porții urmând să fie pregătite pentru albaiulieni și turiști.

Concursul „Lingura de Aur” este iniţiat în cadrul proiectului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF” al echipei de liceeni “Bucătarii Marțieni”. Proiectul este finanaţat prin programul Youthbank cu suma de 3.154 de lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax