Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Municipiul Blaj va avea un nou parc

Publicat

Administraţia publică locală Blaj intenţionează să transforme o zonă împădurită, dar neutilizată, din spatele Grupului Şcolar “Timotei Cipariu”, într-un parc de agrement pentru blăjeni.

Edilii şi-au propus ca în acest an să parcurgă toate etapele de alcătuire a documentaţiilor necesare înfiinţării acestei zone verzi. Termenul de finalizare a lucrărilor este jumătatea anului 2012.

Suprafaţa parcului depăşeşte o jumătate de hectar, pe întreaga întindere existând în prezent aproximativ 50 de arbori. Potrivit autorităţilor, aceştia vor fi păstraţi în totalitate. În parc se va construi un teren de tenis, un teren pentru handbal, volei şi baschet, un foişor şi alei pentru promenadă. De asemenea, va fi asigurată toată structura de utilităţi, de la apă potabilă, la cişmele şi iluminat.

În prezent, în Blaj se derulează alte două proiecte de reabilitare a parcurilor din zona centrală a municipiului, iar, anul trecut, în toamnă, a fost înfiinţată o grădină publică, în spatele Catedralei Ortodoxe “Sfânta Maria”.

De altfel, edilii au în plan şi punerea în valoare a unei alte zone verzi, care are, suplimentar, o încărcătură istorică aparte. Este vorba de prima grădină botanică din lume, înfiinţată pe lângă o şcoală sistematică. Aceasta este situată în spatele Grupului Şcolar “Ştefan Manciulea” şi este considerată de localnici „comoara nedescoperită” a acestei zone.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax