Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Fructe în şcoli” nu se aplică în școlile din judeţul Alba

Publicat

Autorităţile din Alba au scos fructele din meniul elevilor de clase primare şi gimnaziale. Ei rămân doar cu laptele şi cornul. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că nu au bani pentru a le cumpăra copiilor mere.
Proiectul european “Fructe în şcoli”, prin care se alocă bani europeni pentru ca elevii din statele membre să poată primi un fruct gratuit la şcoală, în fiecare zi, a intrat şi în România, dar în modul specific: haotic şi necontrolabil.

În luna martie a acestui an, Guvernul României a anunţat că a creat cadrul legal  – OUG 24/2010 – pentru introducerea programului european de încurajare a consumului de fructe în şcolile din România, program care se va derula până în anul 2013.  Însă, până vor ajunge banii europeni în ţară, Guvernul a lăsat problema financiară pentru achiziţionarea fructelor pe spatele administraţiilor judeţene.  Foarte puţine dintre acestea au reuşit să cuprindă în bugetul pe 2010 cheltuielile pentru fructe.

Autorităţile din Alba nu le pot oferi elevilor mere în acest an, însă dau asigurări că vor recupera din urmă. În 2011, vor asigura fructe copiilor timp de 100 de zile, conform legii.

„Banii necesari pentru achiziţionarea merelor trebuiau asiguraţi din bugetul judeţean. Cum nu sunt bani acum, elevii vor primi fructe numai de anul viitor, când vom adopta bugetul pe 2011 şi vom prinde aceste cheltuieli în buget”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Alba, George Sinca, pentru alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax