Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rovana Plumb: Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi distribuite din 17 noiembrie. Ce primeşte fiecare beneficiar

Publicat

rovana plumb Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană pentru persoane defavorizate vor putea fi ridicate de la centrele desemnate de primării începând din 17 noiembrie, a declarat ministrul Muncii, vineri, la Alba Iulia. De acest sprijin vor beneficia aproape 50.000 de persoane din judeţul Alba.

În judeţul Alba au ajuns 47.584 de cupoane pentru ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, ce sunt distribuite către beneficiari, respectiv persoane defavorizate, şomeri, veterani invalizi sau veterani de război. Acestea sunt trimise prin poştă la domiciliile acestora.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la Alba Iulia că alimentele se pot ridica de luni, 17 noiembrie, după terminarea alegerilor prezidenţiale. Alimentele se predau de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate.

La nivel naţional, Guvernul a distribuit deja, prin poştă, 2,6 milioane tichete pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate.

cupon alimente UE Cuponul reprezintă o noutate introdusă în acest an. Fiecare tichet are pe spate numele unității unde trebuie să se prezinte persoana pentru a-și ridica alimentele, din momentul în care este anunţat că sunt disponibile aceste ajutoare.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a prezentat încă din 22 octombrie, la Guvern, Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Acesta este finanţat din „Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane” (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate.

Atunci a anunţat că un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului. Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferenţa constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

Până acum, de program beneficiau:

–  familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat;

–   şomerii care primesc o indemnizaţie lunară de până la 400 de lei, precum şi cei care nu mai primesc această indemnizaţie;

–   pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună;

–   pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizaţiei sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună;

–   persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;

–   persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

“Creşterea cu 700.000 persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziţia de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 milioane euro, în 2014 bugetul se situează la 120 milioane euro (535,8 milioane lei cu TVA)” , a adăugat ministrul Plumb.

cupon alimente UE verso Informaţii suplimentare despre cupon:

Cuponul este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază prin apartenenţa la grupul ţintă.

Cuponul nu are valoare financiară şi va fi prevăzut cu elemente de siguranţă pentru a împiedica falsificarea.

Cuponul este netransmisibil şi cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciliu).

Cupoanele sunt tipărite de Imprimeria Naţională, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali este realizată de Poşta Română.

Valoarea coșului de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este de aproximativ 128 lei și va fi oferit o singură dată pe an.

Pe baza cuponului uninominal, beneficiarul primeşte 4 litri de ulei, 4 kilograme zahăr, 4 kilograme de făină albă, 4 kilograme de făină de mălai, 2 pungi de paste făinoase (400 gr), 8 cutii conservă de carne de porc (300 gr), 6 cutii conservă de carne de vită (300 gr) și 10 cutii conservă pate de ficat (200 gr)

În județul Alba, a început deja distribuirea celor 47.584 de tichete la domiciliile beneficiarilor, potrivit reprezentanţilor Poştei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

26 Comentarii

26 Comentarii

  1. Paus

    miercuri, 19.11.2014 at 14:47

    Eu sunt somer cautator loc de muna , la fel si fiica mea.Suntem inscrisi la AJOFM Arges din luna mai 2014 si nu am primit cupoanele.Ce se intampla in judetul Arges? Doresc raspuns pe acest e-maill!!

    • Vasile

      vineri, 23.01.2015 at 11:56

      Se face o lista suplimentara la consiliul va prezentati sa va treaca pe lista suplimentara

  2. INTREBARE

    luni, 24.11.2014 at 10:59

    Este o minciuna, azi 24.11.2014 cupoanele nu sunt faptic in Oradea la posta si nici distribuite. Unde sunt ajutoarele distribuite din 17.11.2014?

    • Nicu

      marți, 25.11.2014 at 07:01

      Da,este o minciuna.PSD s-a razgandit.De fapt,asta a fost si motivul pentru care au stabilit data de 17 noiembrie pentru distribuirea alimentelor,adica imediat dupa alegeri ca sa poata s-o dea la intors daca pierd.
      Quod erat demonstrandum !
      PONTA PRESEDINTE !!!

      • lulu

        joi, 04.12.2014 at 10:47

        suntem in decembrie si NIMIC ! au disparut alimentele ?!s-au transformat in PLUMB !

  3. laura

    marți, 25.11.2014 at 13:26

    *** MA NENOROCITILOR, TICHETELE SAU DAT SI FACUT LISTELE INAINTE DE ALEGERI.

    • melania

      miercuri, 26.11.2014 at 09:13

      „Nenorocita” esti tu si pe deasupra mai esti si proasta…. daca s-au dat cupoane si s-au facut liste ce?…. au dreptate oamenii care se arata nemultumiti….chestia cu cupoanele a fost o gaselnita electorala…. si s-au mai cheltuit si bani cu ele…. tipic PSD-ista…. alimentele ramane de vazut daca se mai dau avand in vedere ca nu le-a iesit… ca asta e electoratul pe care se bazeaza PSD-ul…. saracii care pot fi manipulati, daca ar fi altfel s-ar anunta clar cand si unde se incepe distribuirea. Deocamdata e secret. Intr-o tara civilizata nu pui batranii si persoanele cu handicap sa vina la nu stiu ce centre la cuca macaii s aia ajutoare pe care oricum nu au cum sa le care… De cat sa fi dat banii pe cupoane si posta de distribuire mai bine se ingrijeau sa le aduca sarmanilor acasa produsele.
      CEi care mai cred inca in PSD le recomand sa-si dea cu niste apa rece pe fata ca poate se trezesc, daca nici asta nu ii ajuta macar sa taca ca se fac de ras. Pacat ca prostia nu doare.

      • MARIAN

        miercuri, 03.12.2014 at 19:09

        Domnilor si doamnelor astazi 03.12.2014 in judetul Covasna nu a ajuns nici un aliment referitor la ajutoare.De ce suntem mintiti cu aceste cupoane.Avem dreptul dar nu primim nimic.Rusine acestor guvernanti ca au distribuit cupoane dar nu au distribuit ce era mai important adica alimentele.Rusine fostei guvernari care aduceau alimentele dar marea majoritate care trebuia sa beneficieze nu stiiau de caeste alimente si se imbogateau distribuitorii deci ambele guverne sunt la fel de vinovate.Sati mai spun tie special doamna melania dute-n mata cu tot cu hotii aia de la PDL-care neau guvernat care au furat cat casa.Purta javra aia de Elena posete de zeci de mii de euro si tu te plangi de PSD.Ce a facut justitia in timpul PDL-ului NIMIC iar de cand a venit PONTA totul sa miscat in justitie si tu vezi PDL-ul in fata ochilor

  4. Munteanu doina

    vineri, 28.11.2014 at 11:43

    Rusine sa va fie ca ati mintit mi de oameni fals ponta a vrut sa ne cumpere cu un ciur de faina

  5. Paus

    vineri, 28.11.2014 at 12:43

    In Arges somerii si cautatorii de loc de munca nu au primt tichete.Au fost stersi din evidentele AJOFM Arges, ca sa raporteze un nr.mic de soerii la statistica UE!

  6. ion

    marți, 02.12.2014 at 11:51

    la primaria din Strehaia jud. Mehedinti reprezentantii primariei au spus ca nu se vor da niciodata aceste ajutoare pentru ca asta a fost doar o teapa electorala .Multumiri guvernantilor satui sa le stea in gat!

    • lulu

      joi, 04.12.2014 at 10:49

      pofta buna la CUPOANE ,defavorizatilor !

  7. ATENTIEEEEEEEE !!!

    duminică, 07.12.2014 at 20:49

    Cand m-am dus sa ma interesez de ajutoare aici in Bucuresti mi s-a spus ca nu au ajuns alimentele si ca sa nu arunc cuponul din urmatoarele motive:
    1. Mi-au spus sa astept ca nu stiu nici ei daca se mai dau sau nu.
    2. Nu s-au dat pana acum deoarece valoarea produselor de pe cupoane este de aproximativ 120 LEI si ca nu este OK, deoarece ele trebuiau sa aibe o valoare de aproximativ 80 lei si de-asta nu se mai dau (ma gandesc ca de la 80lei la 120lei era inclusa cred si rasplata guvernului in caz ca lua Ponta).
    3. Din alte surse de pe internet am aflat ca noul nostru presedinte s-ar fi opus total acestor ajutoare alimentare venite de la UE care nu au nici o treaba cu GUVERNUL. Pe unele site-uri unii au scris ca acum cativa ani „unii alesi” chiar le ziceau satenilor: „Vezi ce votezi, ca s-ar putea sa nu mai vezi ajutoare data viitoare.”
    4. Cupoanele alimentare ziceau „domnii” de acolo (erau 4 la numar) ca s-ar putea sa ni se dea altele de la Posta cu o valoare mai mica (aproximativ 80 LEI ) si ca sa mai urmaresc si eu, sa intreb la posta…
    5. O alta varianta mi s-a spus ca ar fi posibil sa ne dea niste bonuri de masa (insa nici acestea n-au sosit inca).
    6. In concluzie, ceea ce cred acum este ca noul presedinte „are el grija de toate” si de noi toti, ca sa ne fie cat mai bine :)), de-asta nu ni le mai da.

    NU AM SCRIS NUMELE LUI DEOARECE NU VREAU SA APARA ACEST COMENTARIU LA CAUTAREA IN GOOGLE (DUPA NUMELE LUI).

  8. nick oprea

    luni, 08.12.2014 at 09:37

    Traim in romania oameni buni…

  9. Olli Rehn

    sâmbătă, 13.12.2014 at 21:03

    Fraud in Romania? EU funds will be returned!

  10. alimente varza

    marți, 16.12.2014 at 05:23

    fac ceva in porcul vostru toate conservele au porc si scrie ca sunt de vita unele si au si porc facute in bataie de joc cu apa de la fierberea capului de dragon adica porc .nitrati si multe chimicale care le bagati in conserve la copilasi si la amarati .oarba dupa voi. lucruri facute in graba si proaste

  11. dafac

    duminică, 11.01.2015 at 09:16

    sa vi le bagati in cu7 ca nu sunt bune de nimic !

  12. Ene Elena

    miercuri, 14.01.2015 at 17:45

    La constanta nu sau distribuit toate cupoanele .

  13. ovidiu

    vineri, 16.01.2015 at 13:29

    din suflet asi dori si eu un raspuns!!!aceste ajutoare sunt pentru anul 2014!in Reghin judetul Mures au inceput sa la distribuie doar incepand cu 12.01.2015!!!tata a primit acest cupon dar in data de 28.12.2014 a decedat!DE CE MAMA CA SI URMAS NU ARE DREPTUL DE A PRIMI ACEST AJUTOR?PENTRU CA E UN AJUTOR PE 2014 CAND TATA INCA TRAIA!CINE SE ALEGE CU ACELE AJUTOARE?INCA SE CONTINUA CU BATJOCURA SI ABUZURILE?MULTUMESC

    • F

      sâmbătă, 24.01.2015 at 17:17

      Aceeasi problema o am si eu . Bunica a decedat pe 18 ianuarie 2015 iar dupa inmormantare , pe data de 23 ianuarie am fost sa ii ridic ajutorul (alimentele). Acolo mi s’a spus ca la decedati nu se mai dau ajutoarele cu toate ca , cupoanele sunt pe 2014 . Va rog frumos , ma puteti ajuta cu aceasta problema ? Multumesc. ( Braila , Viziru )

  14. Gabriela

    joi, 22.01.2015 at 15:35

    Buna ziua! As vrea sa stiu pentru Bucuresti, Sector 1 daca se dau si unde pentru ca mama mea a mers la locatia de unde le ridica de obicei si nu era afisat nimic pe usa. Multumesc!

  15. Tobias

    marți, 27.01.2015 at 19:50

    Cine a facut treaba asta cu licitatia sa fiti siguri ca s-a imbogatit!…..Alimentele…cel putin conservele din carne de vita sunt niste reziduuri….animale transformate in pasta….in 2 cu conservant…si proteina vegetala aka soia…….Niste gunoaie pe care nici animalele de curte nu le mananca!!….Multumim frumos pentru ca a-ti luat banii …….Europeni si a-ti facut licitatia……Romaneste!……Sper ca Domnii care au facut treaba asta sa manace toata viata numai alimente de „calitate”…la fel ca si conservele astea din „carne de vita”. Si spuneti ca suntem amarati si cu nasul pe sus?!?….Poate ca sunt si din astia nu zic……dar de data asta pe buna dreptate…NU SUNT COMESTIBILE CONSERVELE!……..Mai tineti minte cand a fost glucoza industriala in loc de miere de albine?! A-ti uitat?!?…….vezi 2013 Ajutoare Uniunea Europeana…..a atunci s-a autosesizat cineva…….era groasa de tot……”mierea”…..acuma merge si asa la prosti!!!!….Daca nu le place….spunem ca dupa ce sunt calici mai fac si mofturi nu?!?!?…… Rusine Sa va fie!!!

  16. oana

    miercuri, 28.01.2015 at 15:19

    sigur s-au imbogatit, mai multi:daca citesti ce contin conservele de „carne” si „Pate” ,nici nu le mai deschizi:sorici,aditivi…intr-o tocatura uleioasa iar pateul are17% ficat(cica)ia restul,supa ,FAINA! conservanti…etc Ca o propunere-e preferabil sa se aloce o suma calculata pt.fiecare persoana si inscrisa pe un cupon,adusa de postas ,cupon ALIMENTAR -si cheltuielile cu transportul,cutii si alte costuri dispar ;.persoana care primeste cuponul isi poate cumpara alimentele pe care le poate consum fara sa ajunga la spital .

  17. ion

    miercuri, 28.01.2015 at 17:57

    conservele de” carne „contin sorici macinati si grasime !halaL SA-I FIE CELUI CARE NU AJUNGE LA DOCTOR DUPA CE MANANCA!-BATAIE DE JOC D-NA plumb !GUSTATI-LE ! (STOP CENZURA!)

  18. pensionar

    marți, 31.03.2015 at 14:27

    cum,sub 400lei,trebuia trecut ,pina la 400lei ,INCLUSIV,

  19. constantin adrian

    miercuri, 23.09.2015 at 07:07

    Cind o sa se dea ajutoatele cu pensia noastra murim de foame in ce data si in ce an 2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax