Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vacanță caritabilă la Roșia Montană. Turiștii vor avea ocazia să susțină educația copiilor din sat și dezvoltarea turismului local

Publicat

Vizitati Rosia Montana - fotografie de Cosmin Cirstea În această vară, în perioada 12-15 august, cei care doresc au ocazia să își petreacă vacanța în frumoasa localitate din Munții Apuseni, Roșia Montană. Turiștii vor avea ocazia să dea o mână de ajutor la dezvoltarea economică prin turism și să susțină educația copiilor din sat.

În perioada 12-15 august, grupul de voluntari Prietenii Roşiei Montane propune turiștilor și celor interesați un eveniment caritabil, ocazie cu care se încurajează dezvoltarea turismului local și se contribuie la achiziționarea unui videoproiector care să ajute la predarea cursurilor la clasele I-VIII. 75% din venituri vor merge către roşienii ce cred în alternativa turistică, iar 25% către şcoala din localitate.

Pachetul costă 290 de lei şi include:

– trei nopţi de cazare și șase mese îndestulate, două pe zi (vom fi la tur în timpul zilei)

– şase tururi ghidate, inclusiv Galeriile Romane şi Muzeul Mineritului, târgul minier și monumentele de patrimoniu, bisericile seculare, monumentele naturale şi binecunoscutele peisaje ale Ţării Moţilor

– ateliere de albinărit și astronomie

– proiecții de film

– povestiri în jurul focului

– participarea la activităţile Zilelor Patrimoniului, organizate anual la Roşia Montană

Înscrierea se face prin email la vacanta@prieteniirosieimontane.ro urmat de achitarea unui avans de 90 de lei. Termenul limită de înscriere este 1 august.

Pachetul nu cuprinde transportul. Numărul de locuri este limitat.

Cine se înscrie devreme dulceață primește!

Cei înscriși până la 10 iulie primesc din partea casei o sticlă de sirop făcut în Roșia Montană. „Ai de ales între zmeură, soc, căpșune și brad”, transmit organizatorii.

Prieteniii Roşiei Montane este un grup nou format, de voluntari implicaţi de zece ani în salvarea Roşiei Montane. „Am organizat de-a lungul timpului excursii, concerte, acțiuni caritabile, expoziţii, inclusiv manifestarea anuală Ziua Roșiei Montane. Considerăm că salvarea pe termen lung a zonei include turismul etic, susținerea educației și introducerea în UNESCO”, au transmis aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax