Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 26 martie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

meteo alba iulia 1 Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 13 – 26 martie. În Transilvania, în următoarele două săptămâni se vor înregistra temperaturi  medii de 9 – 10 grade, mai cald între 18 și 22 martie. Precipitații sunt așteptate zilnic, la nivel local, după data de 19 martie. 

În Transilvania, în primele 4 – 5 zile ale intervalului de prognoză, valorile termice se vor menține relativ constante, atât ziua, cât și noaptea și se vor situa în jurul unor medii de 9 grade la temperaturile maxime și 0 grade la cele minime. Între 18 și 22 martie vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor diurne va atinge 15 grade, pentru ca ulterior, până la finalul celor două săptămâni, să scadă din nou spre 10 grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea se vor situa între -4 și -2 grade în perioada 17 – 19 martie, iar apoi vor crește ușor, spre medii de 0 – 2 grade, ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vor fi precipitații slabe, pe arii restrânse, între 12 și 16 martie, dar după data de 19 martie acestea se vor semnala zilnic, la nivel local, iar cantitățile de apă pot fi, izolat, moderate.

La munte, regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade, posibil mai ridicate în intervalul 21 – 23 martie, spre 5 – 6 grade. Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative și vor avea valori medii situate în jurul a -5 grade până pe data de 18 martie, apoi vor marca o creștere și se vor situa între -4 și -2 grade, în intervalul 19 – 26 martie.

Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar după data de 19 martie vor fi posibile cantități de apă mai importante.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax