Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Workshop de chitară cu Andrei Roşulescu, la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia

Publicat

La Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia a avut loc, vineri seara, un workshop de chitară, susţinut de Andrei Roşulescu, din Cluj-Napoca. Artistul a fost invitat în oraşul nostru, la iniţiativa chitaristului albaiulian, Silvan Stâncel. Publicul a asistat la o lecţie deschisă, un minirecital de chitară, despicat şi explicat celor interesaţi, fie ei profesionişti sau amatori.

Andrei Roşulescu şi-a exprimat aprecierea faţă de cei aproximativ 10 spectatori albaiulieni, felicitându-i, cu o inspirată (auto)ironie, pentru prezenţa mai numeroasă decât a celor care au asistat, recent, la un atelier similar în Cluj-Napoca.

„Unde nu mai e melodie şi e doar ritm, sunete multe multe multe, nu mai e muzică”.

Profesorul şi-a început lecţia de chitară cu o analiză a gamei Do major. Pe un negativ asortat cu acordul ales pentru studiu, acesta a explicat metodic felul în care un chitarist se poate „juca” cu tonurile şi semitonurile: „întind pe tot griful sunetele gamei Do major”.

Artistul a comentat actul muzical ca pe un produs al fuziunii dintre imitaţie şi creaţie:  „Oamenii sunt obişnuiţi să imite, toată lumea imită, dar trebuie să mai pui şi de la tine ceva. Eu nu sunt un original, şi eu imit foarte mult, dar imitaţia te limitează. Ideea e să începi să devii creativ”.

Andrei Roşulescu este autorul a două manuale de chitară cu CD („Introducere în studiul chitarei electrice” şi „Chitara pentru începători”), scrise împreună cu Iarina Copuzaru, prezentă şi ea la atelier. Cei doi au lansat un album, „Herghelii de sunete-mi ies din piept”, accesibil „liber şi nestingherit” pe youtube.

Pentru anul viitor, artiştii promit un nou disc, însoţit de o carte de proză fantastică: albumul se numeşte „ONIRO JAZZ”, iar cartea se intitulează „Jurnalul vrăjitorului ghiduşar”.

Andrei Roşulescu, ca şi partenera sa, Iarina Copuzaru sunt profesori de chitară în cadrul unei tabere anuale, care se organizează în judeţul Alba, la Râmeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax