Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Banca de alimente pentru încă 18 judeţe”, un proiect al Crucii Roșii, în sprijinul a 877 de familii şi persoane nevoiaşe din Alba

Publicat

Proiectul „Banca de Alimente pentru încă 18 judeţe”, inițiat de Crucea Roșie vine în sprijinul a 877 de persoane şi familii nevoiaşe din judeţul Alba.  Începând de joi, 21 iunie, Crucea Roşie – Filiala Alba va distribui pachete cu alimente de bază, în 10 oraşe ale judeţului Alba.

„Banca de Alimente pentru încă 18 județe”, un proiect implementat de Crucea Roşie Română şi Fundaţia Carrefour şi Carrefour România, vine în ajutorul familiilor şi persoanelor neajutorate, prin distribuirea de alimente de bază.

Prin acest parteneriat, s-a primit o sponsorizare de 200.000 de euro la care Crucea Roşie a contribuit cu 50.000 de euro iar Fundaţia Carrefour România cu 150.000 de euro, pentru a putea fi ajutate încă 18 judeţe în care nu aparţineau acestui proiect.

Printre cele 18 judeţe se numără şi judeţul Alba, care a primit apoximativ 18 tone de alimente de bază (zahăr, ulei, fasole, biscuiţi, pate de ficat, conserve de carne, mălai făină, paste făinoase şi bulion) de care vor beneficia 877 de familii şi persoane nevoiaşe. Deşi proiectul a debutat în Alba în luna mai, distribuirea alimentelor va începe în data de 21 iunie întrucât nu s-a dorit ca această campanie umanitară să fie confundată cu acţiunile politice din ultima perioadă.

Crucea Roşia – Filiala Alba are ca grup ţintă în distrbuirea acestor pachete persoanele şi familiile aflate în situaţii de sărăcie extremă: persoane cu handicap, persoane care locuiesc în zone defavorizate, persoane fără venituri sau cu venituri extrem de mici, familii monopartentale, persoane fără adăpost,  persoane vârstnice, persoane care aparţin unor minorităţi posibile victime ale discriminării. O altă categorie de persoane care vor beneficia de aceste pachete sunt cei aflaţi în criză şi anume cei care şi-au pierdut locuinţa sau locul de muncă, de asemenea cazurile sociale vulnerabile persoane abuzate sau care au acces redus la educaţie.

Cei care vor primi alimentele vor fi selectaţi pe baza unor dosare sociale întocmite de serviciile sociale ale primăriilor din localităţile unde vor fi distribuite pachetele.

Cele 877 de pachete vor fi distribuite astfel: Alba Iulia – 250, Sebeş – 100, Cugir – 100, Teiuş – 50, Aiud – 75, Ocna Mureş – 50, Zlatna – 50, Abrud – 27, Câmpeni – 50, Baia de Arieș – 25. Oamenii vor fi anunţaţi să se prezinte la subfilialele Crucii Roşii din localitate, iar unde există probleme de handicap grav şi imposibilitatea de deplasare, voluntarii Crucii Roşii se vor deplasa la domiciliul acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Taruca Marian

    luni, 25.06.2012 at 11:53

    Privind acest proiect social ma bucur ca implicarea e destul de serioasa desi sun in dificultate totusi sunt alti mult mai necajiti ca mine. Miar placea ca mult in cazul meu care desi cu probleme se pot descurca sa tina cont ca sunt oameni care au o traiesc mai rau ca noi…..sper ca dorinta mea de a dona acest ajutor care ami era destinat sa bucure catusi de putin alta familie care chiar are nevoie de acete alimente mai mult decat mine…..va multumesc si sper ca acest proiect sa nu se opreasca aici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax