Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ședința Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, la Consiliul Județean Alba

Publicat

Sala „Mihai Viteazul” a Consiliului Județean Alba va găzdui, joi, de la oara 10.00, ședința Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Structura reunește unii dintre cei mai importanți specialiști români în domeniul patrimoniului și funcționează în subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. Comisia are atribuții de coordonare a activităților și programelor de protejare, salvgardare, conservare, transmitere, punere în valoare  și promovare a patrimoniului cultural imaterial. Totodată, este cea care elaborează Programul național de salvgardare, protejare și punere în valoare a patrimoniului cultural imaterial și alcătuiește Inventarul național de patrimoniu cultural imaterial.

Ședința comisiei se va desfășura la Alba Iulia ca urmare a invitației pe care președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a lansat-o reprezentanților Ministerului Culturii, la Laz, cu ocazia decernării titlului de Tezaur Uman Mariei Deac Poenaru.

Ion Dumitrel a spus că este onorat că membrii Comisiei au acceptat invitația:„Este o dovadă a preocupării Consiliului Județean Alba pentru salvarea tradițiilor și a patrimoniului cultural imaterial și o răsplată a eforturilor noastre de a pune în valoare aceste comori ale culturii românești.”

După ședință, membrii Comisiei vor face o vizită documentară în zona Ighiu – Bucerdea Vinoasă – Cricău.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax