Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ședință cu „alianțe surpriză” la Consiliul Local Alba Iulia. PP-DD a pierdut cursa de la CL

Publicat

Ședinţa de constituire a Consiliului Local Alba Iulia, în urma alegerilor locale, s-a desfăşurat luni, după ora 12.00. În cadrul acesteia, Mircea Hava a depus jurământul de învestire în funcţia de primar, au fost validaţi consilierii locali şi au fost aleşi viceprimarii: Simone Albani (19 voturi) şi Paul Voicu (17 voturi). Doi dintre consilierii PDL care au câştigat locuri pe listă – Răzvan Curcă şi Nicolaie Moldovan – s-au retras din CL, în locul lor intrând Marius Costinaş şi Marius Presecan. Încă un loc a fost ocupat de Viorel Domuţa, lăsat liber de Mircea Hava, care a preluat funcţia de primar.

UPDATE: De pe listele de consilieri locali s-au retras, de la PDL, Mircea Hava, Răzvan Curcă, Nicolaie Moldovan. În locul acestora au intrat Viorel Domuţa, Marius Costinaş şi Marius Presecan. De la PNL, Călin Potor a fost înlocuit cu Rareş Buglea. Au fost validaţi toţi consilierii locali, în noua formulă, în jurul orei 12.50.

UPDATE, Ora 13.15: Mircea Hava a depus jurământul de învestire în funcţia de primar. Au fost propuşi pentru funcţiile de viceprimari, în şedinţă, Paul Voicu – PDL, Simone Albani – PNL şi Dorin Şerdean – PP-DD. A început votul secret pentru alegerea celor doi viceprimari.

UPDATE, Ora 13.40: Simone Albani a câştigat o funcţie de viceprimar la Alba Iulia, cu 19 voturi, iar Paul Voicu are 17 voturi. Dorin Şerdean a pierdut cursa, obţinând doar 6 voturi.

Pentru funcţiile de viceprimar, până duminică, PNL îi propunea ca secunzi la conducerea administraţiei pe Călin Potor (candidatul USL pentru funcţia de primar) şi Simone Albani (patron al mai multor firme în domeniul producţiei de mobilier). Din partea PSD, propunerea pentru ocuparea funcţiei de viceprimar era Bogdan Medrea (vicepreşedinte PSD Alba Iulia, director economic „Vimed Grup”).

PDL i-a avut în vedere pe Paul Voicu şi Raul Tudoraşcu, în eşalonul doi al conducerii administraţiei locale.

Reamintim că, în Consiliul Local Alba Iulia, PDL a câştigat 10 locuri, USL – 9 şi PP-DD – 2 locuri.

La polul opus, negocierile cu PP-DD nu erau parafate, luni dimineaţa. Potrivit președintelui PP-DD Alba, Cornel Comșa, „încă nu a fost bătută palma cu nimeni, iar, aproape sigur, atât ședința de la municipiu, cât și cea de la județ vor fi amânate 3 zile, așa acum s-a întâmplat și la Ohaba și Câlnic în această dimineață”. Comșa a mai completat că exista varianta ca Teodor Atanasiu să fi făcut o înțelegere separată și USL cu Mircea Hava și să existe surprize în ședința de CL.

Vă reamintim componenţa Consiliului Local Alba Iulia, în urma rezultatelor de la alegerile locale şi înaintea şedinţei de constituire:

PDL

Mircea Hava

Paul Voicu

Nicolaie Moldovan

Raul Tudoraşcu

Ioan Mircea Ludoşan

Ioan Bogăţan

Răzvan Curcă

Aurel Crişan

Cornel Sandu

Pavel Popa

USL

Călin Potor (PNL)

Gabriel Pleşa (PNL)

Simone Albani (PNL)

Daniel Zdrânc (PNL)

Vasile Petric (PNL)

Ovidiu Jidveian (PSD)

Bogdan Medrea (PSD)

Vasile Crişan (PSD)

Dimitrie Clepan (PSD)

PP-DD

Dorin Şerdean

Dorin Pocol

[nggallery id=395]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. primarelul

    luni, 25.06.2012 at 13:58

    PNL=PDL= aceeasi mizerie.

    Dupa ce au infierat in campania electorala PDL-ul local si pe Mircea Hava ca o gasca de corupti, ticalosi si oameni straini intereselor orasului, PNL-ul a avut acum revelatia faptului ca PDL si Mircea Hava sint de fapt buni,, cinstiti si devotai orasului.

    Experienta si devotament pentru oameni……Bravos natiune, halal popor.

  2. Manea Simedru

    luni, 25.06.2012 at 15:44

    Oameni buni va rugam insistent ca noi alegatorii dvs. din 10 iunie sa nu ne dezamagiti , si nu uitati ca mai e putin pina in nov.. s-au decembrie cind iarasi o sa aveti nevoie de votul nostru … intrebare ? Ce cauta intrusul de vasile crisan pe aceasta lista ? O sa incerc singur sa va dau raspunsul !
    Feriti-va de el daca vreti sa … nu pierdeti ! Este un tradator , un las , misel si tot ce poate sa faca un militian plutonier .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax