Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„Jocul Şarpelui în Trafic”: Copiii de grădiniţă din Alba învaţă despre transportul ecologic

Publicat

În perioada 2-6 aprilie, copiii de la Grădiniţa cu program prelungit ”Scufița Roșie” din Alba Iulia vor învăţa despre transportul prietenos cu mediul, prin intermediul “Jocului Șarpelui în Trafic”.

Timp de o săptămână, copiii vor fi invitaţi să folosească mijloace de transport în comun şi să meargă pe jos, sub forma unor jocuri-concurs, potrivite vârstei lor.

Acţiunea reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei pentru Tranziţia Urbană (Bucureşti), în scopul promovării transportului ecologic în rândul copiilor preşcolari. Campania de informare și conștientizare susținută prin acest proiect se desfăşoară în cadrul proiectului european “Active Access”, în oraşele Alba Iulia şi Bucureşti.

Proiectul este finanțat prin programul “Intelligent Energy Europe” și promovează creșterea utilizării mersului pe bicicletă și a mersului pe jos, pentru călătoriile zilnice pe distanțe scurte în zonele de proximitate, pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor şi a economiei locale.

În perioada 2009-2012, proiectul “Active Access” a implicat în activitățile sale elevi de la şcolile “Mihai Eminescu”, “Vasile Goldiş” şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice, precum şi preşcolari de la Grădiniţa nr. 9 Alba Iulia. Partenerii acestuia sunt Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax